php - rapidshare, sciaganie pliku

0

witam. chcialbym napisac skrypt ktory loguje sie i sciaga plik z zerwera rapidshare. Udalo mi sie napisac logowanie, ale jest blad podczas sciagania. mam taki kod:

   <?php error_reporting(E_ALL);

    $curl = curl_init('https://ssl.rapidshare.com/cgi-bin/premiumzone.cgi');
    curl_setopt($curl, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, FALSE);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, 0);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_POST, true);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)");
    curl_setopt($curl, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true);
    curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookiefile");
    curl_setopt($curl, CURLOPT_COOKIEJAR, "cookiefile"); # SAME cookiefile
    curl_setopt($curl, CURLOPT_POSTFIELDS, "login=xxxxxx&password=yyyy");
$xxx = curl_exec($curl);
   $ch = curl_init('http://rapidshare.com/files/247943769/jaro.zip'); //przykladowy link do pliku z rapidshare
$fh = fopen('jaro.zip', 'w');//przykladowa nazwa
curl_setopt($ch, CURLOPT_FILE, $fh);
curl_exec($ch);
fclose($fh);
curl_close($ch);
    curl_close ($curl);
    echo $xxx;
    ?>

Logowanie jest ok ale plik sie nie sciaga. Co moze byc nie tak ?

0

Masz zaznaczone w profilu 'direct download links' czy coś w tym stylu? Bo kiedy klikasz w ten jaro.zip, to ściąga się strona z zapytaniem czy chcesz pobrać free czy premium.

0

a jaka jest zawartość jako.zip?
ja bym stawiał na to że był timeout i nie zdążył skrypt pobrać tego

poza tym nie bardzo widzę sensu robienia takiego skryptu, przecież transfer z twojego serwera i tak poleci (i to chyba podwójnie bo niektóre hostingi zdaje się download też liczą) to równie dobrze pliki mogłyby być od razu na serwerze

0
gfdgfd napisał(a)

a jaka jest zawartość jako.zip?
poza tym nie bardzo widzę sensu robienia takiego skryptu, przecież transfer z twojego serwera i tak poleci (i to chyba podwójnie bo niektóre hostingi zdaje się download też liczą) to równie dobrze pliki mogłyby być od razu na serwerze

a moze bedzie ten skrypt uzywac na lokalnym komputerze?

0

chcialem tego skryptu uzyc na kompie lokalnym ale i tez na takim zwyklym serwerze...

tu nie chodzi o timeout, tylko nie wiem jak przekazac coockie tak, abym mogl pobrac plik

0

Poszukaj na necie skryptu rapidlech i podejrzyj jak zostało tam rozwiazane scaiganie plikow

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0