[php] ile transferu wykorzystuje strona

0

Witam

Mam skrypty z formularzami itp na serwerze. Chciałbym sprawdzić po wykonaniu takiego skryptu ile on zużył transferu.

np otwieram stronę www.strona.pl/index.php

wypełniam 20 pozycji z formularza wysyłam formularz, dane z niego zostają zapisane do pliku txt
i na koniec zostaje podana wartość - zużyty transfer - 100kb (to przykład)

Czy jest możlwiość wykonania takiego skryptu, który by pokazał transfer??

Na stronie nie ma obrazków.

Nie wiem jaki hosting mam kupić dlatego wolałbym najpierw przeprowadzić testy.

0

Jeśli ci chodzi o wszystko razem z RequestData to nie wiem, zrób strlen na nagłówkach albo połącz tablice $_POST i $_GET do jednego stringa i na nim wykonaj strlen. Oprócz tego podczas kiedy ty coś wysyłasz do usera (ale nie obrazki, style etc.) to można zrobić tak:

ob_start(); //Startujemy buforowanie

//TUTAJ KODY SPRAWDZAJACE FORMULARZ, ZAPISUJACE DO PLIKU I POKAZUJACE WIADOMOSC "DZIEKUJE"

$transfer = strlen(ob_get_contents())/8/1024;
ob_end_flush();

W ten sposób policzysz ile twój skrypt wysłał do usera w kB.

// chyba w ośmiokilobajtach, po co to dzielenie przez 8? - n

0

dziękuje spróbuje to wykorzystać

0

Tylko pamietaj, ze nie bedzie to transfer taki, za jaki "kasuja" cie firmy hostingowe. Tam placisz za lacze a nie za ilosc przeslanych plikow. Dla uproszczenia zawsze dodaj 20%.

0
sgm napisał(a)

za ilosc przeslanych plikow
Powinno byc: za kilobajny przeslanych plikow.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1