[php] problem z formularzem edyctującym pliki

0

Cześć, mam problem i nie moge dojść co jest nie tak. Mianiowicie napisałem system edytowania treści na stronie i wygląda on tak:

<?php
session_start();

if ( $_SESSION['lo'] == True ) {
	echo '<table style="width: 400px; font-size: 13; text-align: justify; font-family: Bookman Old Style">' . "\r\n";

	if ( isset($_POST['text']) ) {
		$Name = $_POST['name'];
		$Content = stripslashes($_POST['text']);

		$FOpen = fopen($Name . '.php', 'a+');
		$FWrite = fwrite($FOpen, $Content);

		if ( $FWrite ) {
			echo 'Success';
		} else {
			echo 'Failure';
		}

		fclose($FOpen);
	} else if ( isset($_GET['t']) ) {
		$Name = $_GET['t'];

		if ( file_exists("$Name" . '.php') ) {
			$FOpen = fopen("$Name" . '.php', 'r');
			$Content = fread($FOpen, filesize("$Name" . '.php'));
			fclose($FOpen);
		} else {
			$Content = null;
		}

		echo '	<form action="index.php?s=edytujtrescedytuj" method="POST">' . "\r\n";
		echo '		<tr>' . "\r\n";
		echo '			<td>' . "\r\n";
		echo '				<textarea cols="50" name="text" rows="25" wrap="virtual">' . "$Content" . '</textarea>' . "\r\n";
		echo '			</td>' . "\r\n";		
		echo '		</tr>' . "\r\n";
		echo '		<tr>' . "\r\n";
		echo '			<td>' . "\r\n";
		echo '				<input name="name" type="hidden" value="'. "$Name" .'">' . "\r\n";
		echo '				<input type="submit" value="Edit">' . "\r\n";
		echo '			</td>' . "\r\n";		
		echo '		</tr>' . "\r\n";
		echo '	</form>' . "\r\n";
	}

	echo '</table>' . "\r\n";
}
?>

Do formularza wczytuje się zawartość wybranego pliku i po dokonaniu zmian i zatwierdzeniu pojawia się komunikat o pomyślnym edytowaniu, ale zawartość pliku nie zmienia się! Ale to nie wszystko: Gdy wchodzę ponownie w panel edycji treść i wczytuje do formularza ten plik to w formularzu wyświetlony jest plik po edycji której dokonałem. Wygląda to jakby się tworzyła kopia danego pliku i to na niej operował formularz ale nic takiego się nie tworzy. Nie mam pojęcia jak to możliwe... Proszę o pomoc :-(

0

A nie powinien być atrybut:

$FOpen = fopen($Name . '.php', 'w');

Zamiast:

$FOpen = fopen($Name . '.php', 'a+');

?

0

Wszystko jasne! Nie wiem jak mogłem to przeoczyć ale tam przy nazwie pliku do otwarcia nie ma jednego katalogu i dlatego sie tworzyły kopie... :/ :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1