[php] Uruchamianie programu

0

Witam!
W php jest funkcja exec która uruchamia na serwerze programy, lecz ta funkcją przechwytuje dane wyjścia programu. Potrzebuje uruchomić dany program tak jakbym uruchamiał go z poziomu "Mój komputer". Potrzebuje czasem odpalić na serwerze niektóre programy, lecz za pomocą funkcji exec cały www czeka na zakończenie programu i na dane które zwróci program, oraz program nie do końca poprawnie funkcjonuje.
Nie wiem czy jasno się wyraźiłem, dam przykład :-)
Zwykłym exec(php) można uruchomić np. "cmd", ale tej konsoli nie widać na "pulpicie", a mi chodzi o to żeby po prostu się uruchomiła ta konsola tak jakbym wpisał w "uruchom" "cmd".
Jak to zrobić?

0

Napisałem programa który otwiera np. notepada za pomocą funkcji ShellExecute - nic nie dało.
Jakieś pomysły?

0

SOrki ale shellexecute chyba w php nie istnieje jak cos to w Del[phi probowales za pomoca shell_exec() ktory zwraca wynik do przegladarki albo system() ewentualnie passthru()

0

Znaczy napisałem program w delphi ktory uruchamia notepada za pomocą shellexecute(uses shellapi), a następnie za pomocą skryptu php(exec) uruchamiałem ten program. Uchwyt w shellexecute dawałem od innych programów lecz nic to nie dało :/

0

jezeli chodzi o windows, to tam jest juz napisany taki jeden smieszny programik: start

0

Już kiedyś próbowałem - też nie działa tak jak chcę ;-(

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1