[php][fora] multiBB

0

Witam!
Tym razem chciałbym przedstawić nie aż tak dosłownie MOD'a lecz zestaw funkcji.
Tenże zestaw funkcji spełnia następujące role:
;] Automatycznie wgrywa pliki forum z archiwum
;] Automatycznie wgrywa bazę danych z szablonu
;] Automatycznie tworzy plik konfiguracyjny
;] Automatycznie kasuje pliki forum
;] Automatycznie kasuje wszystkie tabele danego forum
Do każdego działania jest osobna funkcja.
No i do czego będzie to służyło dla przeciętnego Kowalskiego?
Ano do tego że będzie mógł założyć hosting darmowych for phpBB2 by przemo!
Na moim serwerze, przy dużym obciążeniu, preinstalacja takiego forum przy użyciu odpowiedniej kombinacji wymienionych wyżej funkcji, trwa około 5 sekund. Zanim opublikowałem tą funkcję, poddałem ją serii testów i Check Files oraz inne narzędzia ochrony przema traktowały preinstalowane tymi funkcjami forum, jako prawidłowe. Na razie funkcje nie zwracają żadnych wartości, bo myślę że jak ktoś użyje dobrych funkcji filtrujących adres forum, to nie będzie miał nigdy problemu. Dodatkowo nie ma efektu LaaPL, czyli tych ich dziur zabezpieczeń, które pozwalały na włamanie na dowolne forum. Aktualnie zbiór ma dość duże wymagania:
:> Nie zainstalujemy bazy na MySQL 3.x
:> Nie rozpakujemy plików na PHP o wersji niższej niż 5.2.0
Może pierwszy punkt nie jest taki straszny, ale dla zapaleńców, który będą chcieli ustawić taki hosting na serwerze lycos, będą mieli nie lada problem z wersją PHP, więc na pierwszym lepszym śmieciu tego nie postawisz. Załączam zestaw oraz przykład użycia:
http://www.speedyshare.com/413695735.html
W razie wątpliwości proszę pisać tutaj. Dokładniejszy opis wkrótce...
Aktualnie kod źródłowy jest zaszyfrowany, a żeby usunąć wiadomość o wersji niekomercyjnej należy zarejestrować swoją kopię na stronie http://to.o12.pl/work/multiBB/install.php . Kody są potwierdzane tylko lokalnie, a sam skrypt nie łączy się z żadnym serwerem (a jeśli ktoś ma wątpliwości to może zgasić Error Reporting + curl + fsock_open i inne niebezpieczne funkcje i zobaczyć że skrypt nie jest przeznaczony do hackowania baz danych).

0

po co ta cała zabawa w kody? ;/

0

Bo chcę wiedzieć kto na serio tego używa (i czy nie wywalił CopyRightu xD) i nie chcę was szpiegować jak MicroSoft. Niedługo będzie strona, KLIK i masz kod :)

0

to zrob licznik sciagniec i wszycho. ;p

0

Wiesz... Licznik to licznik a dokładna informacja gdzie gość postawił to moje multiBB to już zupełnie co innego.

0

to przynajmniej ogranicz do dobrowolnej rejestracji, np. w zamian za powiadomienia o update, czy cos.

0
Demonical Monk napisał(a)

Aktualnie zbiór ma dość duże wymagania:
:> Nie zainstalujemy bazy na MySQL 3.x

LOL.

Demonical Monk napisał(a)

:> Nie rozpakujemy plików na PHP o wersji niższej niż 5.2.0

Czepiając się - raczej uruchomimy ;)

Demonical Monk napisał(a)

Aktualnie kod źródłowy jest zaszyfrowany, a żeby pozbyć się wiadomości należy napisać do mnie maila, z prośbą o wygenerowanie kodu rejestracyjnego.

Nie no, bez jaj...

0

Takie coś można osiągnąć modyfikująć same phpBB(zaoszczędzamy sporo miejsca na dysku), dalej jadąc, gdzie to jest zakodowane, bo jakos nie widze, myślałem, że znalazł sie jeden z nielicznych, który używa trochę głębiej Zend'a niż sam Optimizer, czy Accelerator.

A propos co do wymagań wypadąłoby wspomnieć, że wymagane jest rozszerzenie ioncube. Dalej myśląc zastanawiam się dlaczego musi być PHP 5.2, przecież samo phpbb działa jeszcze na 4> a do rozpakowania archiwum, na pewno używasz jakiegoś pecla bądź pear'a, więc kwestia tylko doinstalowania. W twoim kodzie żadnej zaawansowanej obiektówki, czy jakiś charakterystycznych rozszerzeń dla php 5.2 nie widać.

UPS, jest zakodowane IonCube Encoder Evaluation

0

Od teraz udostępniam generator kodów OnLine, a szyfrator zmieniłem na Zend Guard. Kody rejestracyjne do zdobycia tutaj: http://to.o12.pl/work/multiBB/install.php
Link do wersji zakodowanej Zendem w pierwszym poście. No faktycznie korzystam z klasy ArchiveZIP którą udostępnia Pear. Uwzględnię to w następnej dokumentacji.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1