[php]$_SERVER['HTTP_REFERER']

0
$refer = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
echo $refer;

Dlaczego adres wyświetla się dopiero po przeładowaniu strony? Da się to jakoś obejść?
Mam klasę która potrzebuje tej zmiennej w momencie gdy ktoś z innej strony wchodzi na moją,a zmienna pojawia się w momencie jak się odświeży stronę,a nie od razu :-(

0

Zależy to od konfiguracji klienta, u mnie firewall np. wycina to zawsze. Jak wpisujesz adres to pole jest puste! Większośc przeglądarek to rozsyła, ale tylko w momencie jak przechodzisz z jednej strony na inną.

0
yelon napisał(a)

Dlaczego adres wyświetla się dopiero po przeładowaniu strony?

Może dlatego, że za pierwszym razem wchodzisz na stronę wpisując adres bezpośrednio do przeglądarki, albo wchodzisz z ulubionych?

0
MatroX napisał(a)
yelon napisał(a)

Dlaczego adres wyświetla się dopiero po przeładowaniu strony?

Może dlatego, że za pierwszym razem wchodzisz na stronę wpisując adres bezpośrednio do przeglądarki, albo wchodzisz z ulubionych?

Nie wchodzę poprzez link znajdujący się na innej stronie. Link ma parametr terget=_blank.
Ma ktoś na to radę?

0

Jak już pisałem wyżej poleganie na referer to nie jest najlepsze rozwiązanie. Na to że ktoś go nie przesyła, nie masz żadnego wpływu!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1