[PHP] CURL - pobieranie zakakodowanych stron

0

Witam

jak czytelną treść strony która ma GZIP przy pomocy CURLa?

wykonuje:

 $ch=curl_init();
 curl_setopt($ch,CURLOPT_URL,$url);
 curl_setopt($ch,CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);
 curl_setopt($ch,CURLOPT_USERAGENT,'Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)');
 $out=curl_exec($ch);
 curl_close($ch);

i pokazuje mi :

HTTP/1.1 200 OK
Date: Fri, 20 Jul 2007 11:04:20 GMT
Server: Apache/1.3.37 (Unix) mod_jk/1.2.14 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 PHP/4.4.5 FrontPage/5.0.2.2635.SR1.2 mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7a
X-Powered-By: PHP/4.4.5
Set-Cookie: PHPSESSID=c0976f7ee0fb9180ffedbafb73e7462f; path=/
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
Content-Length: 4072
Content-Type: text/html; charset=utf-8

�

ma ktoś rozwiązanie na to?

0
shivanwk napisał(a)

jak czytelną treść strony która ma GZIP przy pomocy CURLa?

Nie wiem jak inni, ale ja na przyklad nie zrozumialem pytania... o_O

0

odgzipuj sobie treść ;>

0
2=/dir/submit.php#
HTTP/1.1 200 OK Date: Fri, 20 Jul 2007 19:48:32 GMT Server: Apache/1.3.37 (Unix) mod_jk/1.2.14 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 PHP/4.4.5 FrontPage/5.0.2.2635.SR1.2 mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7a X-Powered-By: PHP/4.4.5 Set-Cookie: PHPSESSID=1f2702f1f7db4ad03e652b86c753a5aa; path=/ Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Pragma: no-cache Content-Encoding: gzip Vary: Accept-Encoding Content-Length: 4072 Content-Type: text/html; charset=utf-8 �

tutaj znaczki dziwne tylko w przegladarce nie mozna wkleic nawet ich

czyli zrobić wykrycie czy w nagłowku jest gzip - jesli tak to zdekompresować

jakim poleceniem powinienem to wykonać jeśli np. zawartość strony mam w $strona ?

0

a nie można poprosić apacza, żeby nie gzipował?</quote>

0

a w php może jednak ktoś znałby lepszą(jeżeli jest) odpowiedź?

0

gzip_deflate. Manual się kłania.

0
curl_setopt($ch, CURLOPT_ENCODING, 'gzip');
0

Teraz napotkałem stronę gdzie nic zupełnie nie pokazuje , nawet Headera.

wiec dla testu sprawdziłem poprzez file_get_contents i mam wynik:

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: hostname nor servname provided, or not known in /test.php on line 23

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: failed to open stream: Protocol not supported in /test.php on line 23

co to może oznaczać?

strona normlanie uruchamia się w przeglądarce !

0

moze to https bez waznego certyfikatu?

0

da rade coś z tym zrobić?
żeby załadować z CURLa stronę, bo w końcu przeglądarka jakoś ją ładuje

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1