JS w podstronie, PHP

0

Mam kod:

if ($action)
{
	switch($action)
	{
		case 'ReplaceEq':
			switch($dir)
			{
				case 'tobp':
					$GetUserItem = mysql_query("SELECT * FROM game_user_items WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $itemname . "' and item_type='" . $itemtype . "' and item_plus='" . $itemplus . "'");
						$ResultUserItem = mysql_num_rows($GetUserItem);
					if ($ResultUserItem > 0)
						{
							$DeleteItemFromEq = mysql_query("DELETE FROM game_user_items WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $itemname . "'");
							$UpdateItemInventory = mysql_query("INSERT INTO game_inventory (character_name, item_name, item_amount, item_type, item_plus) VALUES ('" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "', '" . $itemname . "', '1', '" . $itemtype . "', '" . $itemplus . "')");
							echo $itemname . ' został(a) przeniesiony(a) do plecaka.';
						}	
					else	
						{
							echo '<font color="red">Błąd</font><BR>Nie masz takiego przedmiotu w swoim ekwipunku.';
						}
				break;

				case 'toeq':
					$GetUserItem = mysql_query("SELECT * FROM game_inventory WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $itemname . "' and item_type='" . $itemtype . "' and item_plus='" . $itemplus . "'");
						$ResultUserItem = mysql_num_rows($GetUserItem);
					if ($ResultUserItem > 0)
						{
							$GetUserItemEq = mysql_query("SELECT * FROM game_user_items WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_type='" . $itemtype . "'");
								$ResultItemEq = mysql_num_rows($GetUserItemEq);
							if ($ResultItemEq > 0)
							{
								$InventoryEq = mysql_fetch_assoc($GetUserItemEq);

								//Usuwanie przedmiotu z ekwipunku. Przesuwanie do plecaka
								$InsertToBP = mysql_query("INSERT INTO game_inventory (character_name, item_name, item_amount, item_type, item_plus) VALUES ('" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "', '" . $InventoryEq['item_name'] . "', '0', '" . $InventoryEq['item_type'] . "', '" . $InventoryEq['item_plus'] . "')");
								$DeleteFromInv = mysql_query("DELETE FROM game_user_items WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $InventoryEq['item_name'] . "'");
							
								$PutToBP = mysql_query("INSERT INTO game_user_items (character_name, item_name, item_type, item_plus) VALUES ('" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "', '" . $itemname . "', '" . $itemtype . "', '" . $itemplus . "')");
								$DeleteOldFromInv = mysql_query("DELETE FROM game_inventory WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $itemname . "'");
								echo 'Założyłeś(aś) na siebie ' . $itemname . '.<BR>Stary przedmiot został przeniesiony do plecaka.';
							}
							else
							{
								$PutToBP = mysql_query("INSERT INTO game_user_items (character_name, item_name, item_type, item_plus) VALUES ('" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "', '" . $itemname . "', '" . $itemtype . "', '" . $itemplus . "')");
								$DeleteOldFromInv = mysql_query("DELETE FROM game_inventory WHERE character_name='" . $GlobalUserAccount['character_name'] . "' and item_name='" . $itemname . "'");
								echo 'Założyłeś(aś) na siebie ' . $itemname . '.';
							}
						}	
					else	
						{
							echo '<font color="red">Błąd</font><BR>Nie masz takiego przedmiotu w swoim ekwipunku.';
						}
				break;

				default:
					echo '<font color="red">Błąd</font><BR>Wykryto modyfikację linii poleceń.';
				break;
			}
		break;
	}
}

Moje pytanie brzmi tak.
Gdzie tutaj wstawić JS i JAK, by po 1 sekundzie skrypt przechodził do danej strony.

Próbując przez tagi <script></script> szablon mi sie rozjezdzal, zupelnie nie wiem dlaczego... a potrzebuje tego, by ekwipunek mi sie odswiezal.

pomocy ?

0

w <head> daj meta-refresh... poza tym po co ekwipunek ma się cały czas odświeżać? Ja bym to zrobił tylko w razie potrzeby...

0
tomkiewicz napisał(a)

w <head> daj meta-refresh... poza tym po co ekwipunek ma się cały czas odświeżać? Ja bym to zrobił tylko w razie potrzeby...

Podstrona może miec MET'y ?

I nie ma sie odswiezac caly czas, chryste panie, tylko wlasnie w razie potrzeby: czyli po zmianie miejsca polozenia przedmiotu...

0

Nie dopisałem:

Dokładniej:
Żeby przenieść ekwipunek do plecaka, powstaje taka linia w pasku adresu:

http://localhost/game/index.php?Link=Equipment&action=Replac eEq&dir=tobp&itemtype=zbroja&itemplus=0&itemname =wild%20armor

> 
> 
> Ale chce, zeby po przeniesieniu przedmiotu:
> 1. Strona sie odswiezala (zaraz po przeniesieniu przedmiotu) jako: $HOST/index.php?Link=Equipment
> 2. Aby linia do zmiany EQ zniknela po jego przeniesieniu
0

nie wiem, czego właściwie chcesz dokonać, ale może to pomoże:

header('Location: /index.html');
die();
0

Zapomnialem dodac, ze w stronie glownej sa permanentnie wlaczone SESJE...
Header nie da nic, inaczej sam bym to zrobil...

0

dlaczego? mi header działa :>

Może opisz krok po kroku co robi u Ciebie JS, a co PHP przy przenoszeniu tego ekwipunku i dlaczego nie możesz się nagłówkami posłużyć, ale proszę - nie syp wielgachnym kodem, bo się tego czytać mało komu chce :P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1