[PHP] Cookie expire time w IE7

0

setcookie("nazwa", "wartosc", time()+90);

w Internet Explorer 7 cookie 'nazwa' ginie po 26 sekundach ...
any ideas?

0

Różnica między czasem lokalnym a czasem serwera. PHP ustawia ciastko na +90sek wzgledem czasu serwera. Przeglądarka kasuje o podanym czasie, ale wg zegarka u klienta.

0
nav napisał(a)

Różnica między czasem lokalnym a czasem serwera. PHP ustawia ciastko na +90sek wzgledem czasu serwera. Przeglądarka kasuje o podanym czasie, ale wg zegarka u klienta.

Tyle, że w FireFoxie wszystko chodzi dobrze

0

no bo ciastko powinno być przeliczane na czas lokalny według daty z serwera podanej w nagłówku i pewnie firefox tak robi a internet exlorer nie
ale po co ci ciastko na tak krótki okres czasu ? na pewno można to rozwiązać w inny sposób

0
Adamo napisał(a)

no bo ciastko powinno być przeliczane na czas lokalny według daty z serwera podanej w nagłówku i pewnie firefox tak robi a internet exlorer nie
ale po co ci ciastko na tak krótki okres czasu ? na pewno można to rozwiązać w inny sposób

chodzi ilosc osob online :)

po ip nie chce sprawdzac, bo moze byc wiele osob z jednego ip
i nie chce miec nic wspolnego z sesjami :>

0
Lando napisał(a)

i nie chce miec nic wspolnego z sesjami :>

bo? Akurat sesje wydają się być wzorcowym rozwiązaniem...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1