[php] inna nazwa przy sciaganiu plików-dziwny bug[?]

0

mam prosty kod do pobrania kilku mb pliku

<?
header("Content-type:application/octet-stream");
header('Content-Disposition: attachment; filename="piosenka.mp3"');
echo file_get_contents('duzyplik.mp3');
?>

trzymalem go sobie razem z plikiem 'duzyplik.mp3' w folderze [ROOT]\test .. po przeniesieniu go do [ROOT]\muzyka\mix skrypt zglupiał i teraz pierwsze plik się sciaga na dysk, a jak juz to sie skonczy to dopiero wyskakuje okienko czy go otworzyc czy zapisac i gdzie :/ w przegladarce to po prostu wyglada jakby nic sie nie dzialo..
jak rozwiazac ten problem?

0

spróbuj:
1 dać spację po dwukropku (,jak nie pomoże:)
2 dać flush po nagłówkach (,jak nie pomoże:)
3 dać małego sleepa po flushu (,jak nie pomoże:)
4 przenieść z powrotem do test i niech sobie tam leży jak chce ;P

i powiedz w jakiej przeglądarce tak się dzieje, bo wątpie że w każdej
a tak nawiasem mówiąc to zawsze np IE ściąga już plik w czasie kiedy ty mu wybierasz miejsce, tylko powinien dać to zrobić na początku a nie na końcu

0
Adamo napisał(a)

w jakiej przeglądarce tak się dzieje, bo wątpie że w każdej

w każdej!! :/

Adamo napisał(a)

zawsze np IE ściąga już plik w czasie kiedy ty mu wybierasz miejsce

????? IE??? nie wierze, bo że opera to wiem, FireFox-może, ale IE- przeciez ie zawsze bylo tragiczne i nie mialo takich fajnych rozwiązan chyba ze mowa o 7 (swoją drogą wyszła już 7?-sorry za offtopa)
..
a co to problemu - to dodałem

header("Content-Length: ".filesize('01_3.js'));

i działa :D

0

Szóstka też tak robi. Siódemka wyszła dobre dwa miesiące temu. Dlatego po wybraniu miejsca transfer jest duży, a potem się zmniejsza - bo plik już jest prepobierany.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1