[PHP] upload do PODANEJ sciezki

Odpowiedz Nowy wątek
2006-12-19 17:02
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 20 godzin temu

Lokalizacja: Rzeszów

0

mam taki oto skrypcik to uploadu (najprostszy jak sie dalo):
html:

<form enctype="multipart/form-data" action="up.php" method="post">
 <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="0">
 Wyslij ten plik: <BR><input name="userfile" type="file" SIZE="100">
 <input type="submit" value="Wyslij">
</form>

up.php :

<?
  if (move_uploaded_file($_FILES["userfile"]["tmp_name"], './'.$_FILES["userfile"]["name"]))
        print 'OK';
  else
        print $_FILES["userfile"]["error"];
?>

no i trzeba mi zeby w formularzu bylo okienko w ktorym moge wstukac z klawiatury sciezke (nazwe folderu, nie bedzie on glebszy niz jeden folder) do ktorej plik zostanie zuploadowany, z tym ze jak folder nie bedzie istnial to ma zostac utworzony (z uprawnieniami 0777 :))

EDIT:
i jeszcze jakby ktos wiedział co zrobic(jak zmienic kod) zeby po uploadzie przez ten formularz mógł przez ftp robic chmod bo nie moge :/


Pozostało 580 znaków

2006-12-19 18:07

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0
dzek69 napisał(a)

no i trzeba mi zeby w formularzu bylo okienko w ktorym moge wstukac z klawiatury sciezke (nazwe folderu, nie bedzie on glebszy niz jeden folder) do ktorej plik zostanie zuploadowany,

input type="text"

z tym ze jak folder nie bedzie istnial to ma zostac utworzony (z uprawnieniami 0777 :))

is_dir, mkdir

i jeszcze jakby ktos wiedział co zrobic(jak zmienic kod) zeby po uploadzie przez ten formularz mógł przez ftp robic chmod bo nie moge :/

Opieprzyć admina za zwaloną konfigurację serwera (user z jakiego prawami działa proces PHP/serwer).


Pozostało 580 znaków

2006-12-20 12:13

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 miesięcy temu

0
mysz napisał(a)

i jeszcze jakby ktos wiedział co zrobic(jak zmienic kod) zeby po uploadzie przez ten formularz mógł przez ftp robic chmod bo nie moge :/

Opieprzyć admina za zwaloną konfigurację serwera (user z jakiego prawami działa proces PHP/serwer).

tjaa... latwo powiedziec... hostings.pl - pol roku temu czy moze i rok powiedzialem o tym admnowi - efekt? Polecam: phpfm.sourceforge.net (tylko pamietaj to zabezpieczyc - np. htaccess i allow tylko z Twojego IP)


Pozostało 580 znaków

2006-12-20 21:17

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 3 lata temu

0
tomkiewicz napisał(a)

tjaa... latwo powiedziec... hostings.pl - pol roku temu czy moze i rok powiedzialem o tym admnowi - efekt?

A bo to jeden hosting na świecie ?


Pozostało 580 znaków

2006-12-23 18:40

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 8 miesięcy temu

0
mysz napisał(a)

A bo to jeden hosting na świecie ?

tez latwo powiedziec... wykupilem w zwiazku z niekompetentna obsluga i czestymi padami serwer na AVX... przez pierwsze 2-3 miechy byl miodzio... niestety wykupilem go na 1.5 roku :/


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0