Turbo Delphi - fajna sprawa :)

Odpowiedz Nowy wątek
2006-09-05 23:58
0

Witam.
Jest trochę późno więc nie podam dużo szczegółów - ale troche podam więc: (dotyczy win32, bo .net jeszcze nie zassałem)

  1. Pełny dostęp do kodów źródłowych wszystkich komponentów itd.
  2. Mamy dostęp do baz danych
  3. Mamy XMLDocument
  4. Samo IDE dziala o wiele szybciej niz 2k5pe
  5. Jest refraktoring
  6. Licencję dostajemy na 100 lat użytkowania :D
  7. Można wykorzystywać komercyjnie :)

Ogólnie na plus :) Tak się czuję jakbym miał co najmniej d2k6 professional :D
Zachęcam do ściągania :)

PS. To nie miał być zaraz art o nowym środowisku :)

//dopisane
No i jest jeden olbrzymi minus :(
Nie można instalować dodatkowych komponentów :|

Czyli nowe delphi sux :(

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 00:44
0

http://www.borland.pl/pr/linia_produktow_Turbo.shtml

dodatkowo nie można instalować dwóch Turbo na jednym kompie

i ciekawa dyskusja

ogólnie polityka borlanda jest cokolwiek dziwna


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 09:29
0

Nie dość że się spóźnili wczoraj z udostępnieniem to jescze teraz jest witryna zbyt obciążona ;)

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 14:15
0

Hmm... widze, że ciągle to nie jest pod .NET 2.0... :/
nawet nie ściągam.

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 14:27
0

Pod .NET2 będzie dopiero Delphi "Vista", za dwa wydania (po Highlanderze).

A ja teraz klucza zdobyć nie mogę :P

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 14:32
0
Ktos napisał(a)

A ja teraz klucza zdobyć nie mogę :P

to spoko bo ja się w ogóle nie mogę dopchać do ściągania


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 15:53
0

Ze strony Borlanda się nic nie da ściągnąć. Ktosiowi udało się (za drugą próbą) ściągnąć z tego niemieckiego Mirrora. No ale klucza wciąż brak.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 16:42
0

Jak dla mnie to Turbo Delphi ma za duże wymagania...

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 19:27
Autor tego posta
0

Hm, ostatnio obiło mi się o uszy, że Borland przestaje wydawać tego typu środowiska, a teraz Turbo Delphi... Tamto to zwykła plotka czy tylko takie teatralne zagranie? :)

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 20:16
0

Plotka. Planowane jest już Delphi Highlander (.NET CF) i Delphi Vista (.NET 2.0).

A ja się wreszcie TD przyjrzałem i powiem, że to jest takie nieco (bardzo nieco!) ucięte BDS 4 w kawałku. Znaczy samo Delphi z całego BDS z wyciętą możliwością instalowania komponentów - ale jak się w kodzie i w dfm samemu pomiesza, to wszystko działa.

Zdziwila mnie obecność Code Explorera (wreszcie), Class Completion, a przede wszystkim - źródeł VCL (przynajmniej modułu System ;))! Jest to o wiele mniej ucięte niż Personal (oprócz tych cholernych 3rd party komponentów).

Pozostało 580 znaków

2006-09-06 20:47
0
Ktos napisał(a)

(...) ale jak się w kodzie i w dfm samemu pomiesza, to wszystko działa.

A mógłbyś coś więcej o tym powiedzieć ? Bo chyba nie chodzi tu o rozwiązanie w stylu w OnCreate stwórzmy komponent.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0