[C#] C#. Programowanie.

Odpowiedz Nowy wątek
2006-08-22 02:11
0

Dobry!

Jestem zdesperowany, koniec wakacji, a moje plany jak na razie niewypalają :|. Postawiłem w SPACJA końcu na C#, zamierzam kupic... No własnie, chce kupić C#.Programowanie. wyd. O'Reily.

Czy ktoś z Was czytał ją, może wypisać wady i zalety tej książki, a także czy nadaje sie dla laika w dziedzinie programowania?

ps. Myślę, że w dobrym temacie umieściłem ten temat?


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 09:34
0

Już parę razy była prowadzona rozmowa na temat książek do C#. W każdym razie C# Programowanie O'Reily wydaj się solidną pozycja, po kolei omawiane są elementy języka... muszę jednak przyznać, że dla komplentego laika książka kompletnie się nie nadaje. Wszystkie elementy są co prawda omówione, ale widziałem to po sobie. Gdybym wcześniej nie poznał C++ to z tej książki niewiele bym zrozumiał. Do tego znajomość C++ lub Javy jest bardzo przydatna bo książka zawiera ...hmm hinty :) względem różnic z tych języków, a C#.


Pozostało 580 znaków

2006-08-22 14:18
0

Dokladnie to samo uwazam. Mam pdf'a z ta ksiazka i sobie go czytalem... gdybym wczesniej nie programowal to bym w wielu miejscach po prostu nie wiedzial o co chodzi. Dlatego do tej ksiazki raczej trzeba by wczesniej znac albo C++ albo jave, a wtedy to i hinty pomoga :)


Senior Software Designer .NET

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 15:08
0

No qrcze.. :/ Tak troche mnie zniechęciliście.. :(

Ale są jakieś szanse, że nawet ten laik coś z tej ksiażki zrozumie?


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 15:58
0

Zrozumiesz na pewno, a jesli nie zrozumiesz, to zapytasz.
Swoją drogą, ciekawe jak to jest od początku uczyć się języka obiektowego? Teraz niejako wkracza nowe pokolenie, coraz więcej osób zaczyna od javy, c# ...
Pozdrawiam i sukcesów życzę.

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 16:42
0
Passage napisał(a)

Swoją drogą, ciekawe jak to jest od początku uczyć się języka obiektowego? Teraz niejako wkracza nowe pokolenie, coraz więcej osób zaczyna od javy, c# ...
Pozdrawiam i sukcesów życzę.

Zacząłbym od C++, ale... Jest wiele ale, ale niechciałbym się rozpisywać :) Myślisz, że trudniej jest od razu zaczynać od obiektowości?

Myślę, że jeśli ktoś nastawia się na aplikacj eokienkowe, etc... To w jakiś 70 % zaczynanie od takiego języka jak C# jest dobre :) Taki jest moj pogląd na ten temat...


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 17:03
0

Chyba właśnie programowanie obiektowe jest bardziej zrozumiałe dla kogoś, kto nie ma pojęcia o programowaniu, bo opisuje obiekty tak jak wyglądają one w rzeczywistości, a nie jako nie związane ze sobą procedury tak jak w programowaniu strukturalnym.

(powyższa wywiedź stanowi powielanie poglądów autora Symfonii C++ ;) )


<url>http://kooba.pl/</url>

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 19:30
0

Ja zaczynałem z ta książką praktycznie od zera. Wcale nie jest trudna. Pierwszy raz może trochę bolał, ale jak wziąłem się za nią drugi raz to wszystko już było proste - gorąco polecam.. no chyba, że zdecydujesz się na C# i .NET, też podobno dobra.. no i step by step MSPRESS też podobno niezły..

Pozostało 580 znaków

2006-08-22 20:09
0

:)

Przy okazji spytam: niestety, jak na razie nie ma XP tylko ME, boli, prawda.. Ale naszczęście znalazło się środowisko pod 98, czyli SharpDevelop.. Czy ktoś z niego korzysta? Jak sie sprawuje przy większych projektach? Czy da sie w nim dobrze pisac?

Pozdro!.


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

2006-08-23 04:48
0

Tu jest podobny, aktualny watek - zapoznaj sie z nim, moze sie przyda.
http://4programmers.net/Forum/viewtopic.php?id=85811

Co do #Develop - pisza, ze jest swietny [nie mialem okazji sprawdzic], ale na pytanie czy da sie w nim dobrze pisac.. odpowiem inaczej - ja przez pol roku pisalem w notatniku i kompilowalem z linii komend [VS nie dalo sie zainstalowac] wiec skoro tak sie dalo, to w #D na pewno sie da ;)


Pozostało 580 znaków

2006-08-23 15:02
0

Dzięki Wam wszystkim ;] Dobrze, że powstają takie fora na których można sie poradzić, ale rownież posluchać zdania innych ;]

Mam nadzieję, że jak na razie, w #develop będzie mi się na OK pracować ;)


Pozdrawiam, Tomek ;-)

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0