Szkoły informatyczne

Odpowiedz Nowy wątek
2006-07-23 14:24

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

Lokalizacja: Wrocław

0

Mam pytanie gdzie na terenie woj. łódzkiego są jakies studa informatyczne z kierunkiem programowania.
I jak tam jest? Jakiego jezyka używa się na studiach?

Pozostało 580 znaków

2006-07-23 16:25

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
Max1414 napisał(a)

Jakiego jezyka używa się na studiach?

pewnie polskiego [green] [rotfl]

<font size="1">przepraszam, +1 post</span>


Piszę programy w językach: C, C++, Java, Python, Bash, PHP, SQL.
Przyjmuję zlecenia

Pozostało 580 znaków

2006-07-23 16:33

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 4 lata temu

Lokalizacja: Wrocław

0

heheheh:D ale jakiego jezyka programowanai :) tylko nie mow ze angielskiego <rotfl> konkretnie Delphi/C/C++ ?

Pozostało 580 znaków

2006-07-23 16:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 9 lat temu

0
Max1414 napisał(a)

heheheh:D ale jakiego jezyka programowanai :) tylko nie mow ze angielskiego <rotfl> konkretnie Delphi/C/C++ ?

jestem z pomorskiego, więc się nie orientuję, ale...
IMHO nie powinieneś patrzeć na język w jakim uczą, bo to niczego nie zmienia. Jeżeli nie nauczą Cię programować, to STL (jako przykład podałem) Ci nie pomoże. Po prostu nie liczy się język a umiejętności programisty, więc lepiej pytać o kadre...


Piszę programy w językach: C, C++, Java, Python, Bash, PHP, SQL.
Przyjmuję zlecenia

Pozostało 580 znaków

2006-07-25 00:03

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 10 lat temu

0

Język programowania? Nie wiem, jak w Łódzkim, ale na Politechnice Lubelskiej mamy w programie przynajmniej 6 języków programowania. Język to tylko narzędzie służące do osiągnięcia celu. To, który język się wybierze, zależy od celu, jaki chcemy osiągnąć. Różne języki nadają się w różnym stopniu do różnych zastosowań. Najważniejsza jest umiejętność sprowadzania problemu do algorytmu składającego się z podstawowych instrukcji, którymi dysponujemy. Dalej już jest z górki, żeby to przetłumaczyć akurat na ten albo inny język programowania.


Grunt to uziemienie...

Pozostało 580 znaków

2006-08-02 23:43

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 13 lat temu

0

Ja właśnie przebiłem się na drugi rok w Wyższej Szkole Informatyki w Łodzi... na drugim semestrze był C i o zgrozo Visual Basic, teraz ma być Java i C++...

Nie wiem jeszcze co jest konkretnie na specjalizacji "Inżynieria oprogramowania", ale ogólnie jest w porządku... Generalnie dużo obiboków, którzy przyszli z różnych przyczyn (np. ucieczka przed wojskiem, czy przymus ze strony rodzicieli...), ale jak sie chce, to można się nauczyć...


Pozostało 580 znaków

2006-08-03 11:37

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 2 lata temu

0

Czesc
Co do informatyki na politechnice łódzkiej to nie wiem jak to dokladnie wyglada na innych wydziałach ale tzw. FTiMS jest przereklamowany.

pzdr

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0