MRegistry - darmowe narzedzie do czyszczenia rejestru

0

Witam, chciałem Wam zaprezentować moje narzędzie do czyszczenia rejestru. Dlaczego miałoby to być szczególnie interesujące narzędzie na tle innych tego typu?...to skuteczność. Pracuje ciągle nad nim i mogę śmiało powiedzieć, że jest jednym z programów na rynku darmowych/komercyjnych, które znajduje największą liczbę błędów. Nie jest to bynajmniej opatrzone jakąś powolnością narzędzia - to też stanowi priorytet. Oczywiście jak przystało na taki program jest możliwośc przeywracania usuniętych wpisów(chociaż mnie się jeszcze nigdy nie przydała ;) ).

http://klub.chip.pl/megamat/MRegistry.zip

Mam nadzieję, że się Wam spodoba i czekam z niecierpliwością na opinie, uwagi, propozycje zmian :)

Mateusz.

P.S. Przepraszam moderatorów, że umieściłem topic w złym dziale, ale wcześniej pokazał się tam podobny, więc to mnie zmyliło :D

0

Nie no całkiem fajne :) , mi sie podoba

PS jak chcesz zeby ci ludzie przetestowali idź na stronke http://xprojekt.net

0

Ciesze się, że moja praca przynosi korzyści nie tylko mnie i dzieki za stronę, nie znałem jej :)

0

Moje komentarze:

  • fajne by było sortowanie wpisów po kliknięciu na wybraną kolumnę
  • poprawiłbym wygląd okna Opcje przeszukiwania - jest brzydkie.. he he
  • musisz prowadzić walidację rodzajów typów sprawdzanych wartości w rejestrze, bo na obu kompach (w różnych miejscach) trafiam na błąd "Invalid data type for '<wartość wpisu>'" podszas Czyszczenia rejestru (dokładne - etap Współdzielone pliki) - wiem, że mogłoby to bardzo zwlonić, więc może lepiej zamknij etapy w sekcje
    try except end

    i jak będzie wyjątek przy sprawdzaniu, dopiero wtedy sprawdzaj etap z włączoną walidacją.

Ale poza tym działa OK i jestem zadowolony :)

0

Dzięki, coś wymyśle z tym interfejsem, ale może być nie wiele lepiej. Z plastyki nigdy nie byłem dobry [wstyd]

Z ta walidacją na pewno coś zrobię, jest ona w programie, ale w innych miejscach. W tym, które wskazałeś nie powinno być takiego problemu. Pewnie coś niedbale zamiast np. stringa napisało wartość jako expand_string.

Witajcie, właśnie zamieściłem poprawioną wersje plus optymalizacja dla szybkości i o całe 40KB mniej dla pliku, zapraszam do ściągania.

25 Sierpnia - kolejne zmianyku rzyczeniom uzytkownikow :)

+Dodano przeszukiwanie kolejnych elementów poprzez skrót F3.
+Poprawiona skuteczność wyszukiwania błędnych wpisów.
+Optymalizacja kodu - poprawiona szybkość wyszukiwania.
!Poprawiony interfejs.
+Sortowanie zawartości kolumn.
+Możliwość eksportowania listy do TXT, CSV i HTML.
!Lepsza obsługa błędów.</span>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0