Wątek przeniesiony 2019-01-14 01:01 z Nietuzinkowe tematy przez somekind.

Aplikacja do obsługi lombardu

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-13 11:09
0

Co myślicie o stworzeniu aplikacji do obsługi lombardu?
Wiadomo, że to nie jest specjalnie żadna innowacja, jednak nie widzę w necie żadnych apek online to tego. Są programy desktopowe jedynie z przedpotopowym interfejsem użytkownika.
Rynek jest duży. Podobno w Polsce jest 15 tys. lombardów.

Pozostało 580 znaków

2019-01-13 11:34
1

Marketingiem wali z daleka. Poza nazwa to zwykla aplikacja do zarzadzania stanem magazynowym tylko w mniejszej skali i z dodatkowymi polami.

Moze byc ich 150tys. Pytanie czy chociaz jeden zechce skorzystac? Masz dojscia? Kogos znajomego? 100 tys na sprzedawce, ktory opchnie aplikacje do 200 lombardow? ;-)

Takie punkty prowadza czesto specyficzni ludzie. Musialbys chciec od nich groszowe sprawy co miesiac zeby moze sie dali namowic. I pozostaje jeszcze wiedza jak zarzadzane sa takie przedmioty po odkupieniu.

Ostatni najwazniejszy punkt - na pewno uzywaja juz jakiegos zestawu do prowadzenia punktu. Nawet jesli jest brzydki, a darmowy/zaplacili za niego raz to szanse na sprzedaz nowoczesnej aplikacji z ladniejszymi guzikami spadaja do zera :P


"Trolling is a art"

Pozostało 580 znaków

2019-01-13 12:49
0

Jakim marketingiem? Pytam po prostu.
Różni się tym, że ma być opcja generowania umów zastawu do pdf i druku.
Więc będą kalendarze i inne bajery, a nie zwykły stan magazynowy.
Mam jeden znajomy lombard, który rozważa takie rozwiązanie i miałem jeszcze kiedyś zapytanie o stworzenie takiej apki od zera, więc jest już dwóch potencjalnych klientów.

No ale wstawienie do jakiegoś szablonu umowy i wyplucie tego jako PDF to nie jest rocket science, tak samo jak pilnowanie stanu magazynowego czy dodanie kalendarza :P - cerrato 2019-02-08 12:24

Pozostało 580 znaków

2019-02-08 12:01
0

Od dłuższego czasu poszukuję tego typu oprogramowania, jednak dostępne na rynku rozwiązania, oprócz prymitywnego interfejsu są też zacofane same w sobie. Jestem potencjalnym klientem, więc jeżeli chcesz stworzyć coś bardziej zaawansowanego niż ładna graficznie nakładka na edytor bazy danych (jak większość tego typu produktów na rynku) to zapraszam na PW.

Pozostało 580 znaków

2019-02-08 15:11
0

@omenomn - no to masz już klienta ;)

Pozostało 580 znaków

2019-02-08 15:14
0

Czyli prowizja od umowy leci do Adama, będzie na serwer, oraz sandały na lato :]


Pozostało 580 znaków

2019-02-08 16:42
0

hehe, no fajnie, odezwę się n0.gofer, jeżeli chodzi o interefejs użytkownika to coś takiego jak mój onecms.pl będzie spoko?

Pozostało 580 znaków

2019-02-08 17:00
0

Kwestia UI jest na drugim planie. Grunt to funkcje które mnie interesują, a to czy interfejs będzie taki czy inny nie gra roli, byle by był prosty i czytelny.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0