Cos ciekawego do robty...inspiracja

Odpowiedz Nowy wątek
2011-07-18 00:58
vodka
0

yo to ja marcio...ostatnio dosyc duzo pracuje...i miedzy jedna rzecza a druga mam dosyc malo czasu...jednak nie chce sie opuscic jesli chodzi o kodzenie,...trendy i w ogole...

Ostatnio pisalem form builider i admin generator w php...jednak nie mam zbytnio popytu do inspiracji co by napisac w C#/Python'ie...hehe wiem moze troche glupie pytanie ale na pewno kazdy z was sie zgodzi ze nie zawsze wie co robic...poki co nie mam zadnego pomysly ani niczego co byloby mi potrzebne a jednak w wolnym czasie chcialbym isc do przodu z moja pasja...moze ktos z was robil albo robi jakis ciekawy projekt i moglby mi podsunac jakis pomysl....

btw...to ja marcio ;]

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 01:11
O_o
0

Jak C# to napisz sobie gierkę w XNA ;)


O̾..͠o

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 02:08
0
  • może dedykowane narzędzie do backupu projektów gdzieś na serwer?
    strzeżcie się, bowiem nie znacie dnia ani godziny :P

  • gra logiczna typu http://www.gry.jeja.pl/7477,cukier-cukier.html
    rysuję się linie po których ma zsuwać się cukier do kubków, w dalszych etapach zmienia się grawitację by cukier trafiał do barwników, a następnie kubków.

  • a może coś do rozwiązywania gry?
    swego czasu miałem problem z przejściem lvl w grze na tel, przestawiało się klocki (poziome i pionowe, o powierzchni od 2 do 4 jednostek2) by mysz mogła wyjść z planszy.
    Po wielu mękach postanowiłem zrobić program, który na wyniku dawał mi listę "posunięć" jakie muszę zrobić by mysz mogła wyjść z planszy.
    Metoda brute-force, ze względu na brak czasu, choć i tak wydajność to ok 100 prawidłowych rozwiązań na sekundę
edytowany 4x, ostatnio: lukasz_kz, 2011-07-18 20:36

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 07:09
0

pomysly dosyc fajne...ale C# znam malo...to raz a dwa nie wiedzialbym od czego zaczac by napisac gierke...w ogole sie na tym nie znam...ani na fizyce ani na grafice na niczym...powiedzmy ze juz raz probowalem i nawet ze temat fajny trzeba miec jakas wiedze a na temat gier jej nie posiadam ;p...na www to jeszcze moze bym cos wykombinowal nawet ze nie znam js/css


Pozostało 580 znaków

2011-07-18 09:36
0

Jeśli znasz słabo C# to pisz po prostu to na co pozwalają Ci znane przestrzenie nazw i korzystaj z klas. poznawaj coraz więcej ich, a z czasem będziesz śmigać.

A jeśli już chcesz jakiś fajny projekt to może przeglądarka plików PDF? Sam kiedyś miałem zamiar napisać taką w C#.

Pozostało 580 znaków

2011-07-18 09:47
0

Nie wiem czemu ale inspiruje mnie od dluzszego czasu napisanie programu ktory powiadamialby na pulpicie/email/gg i ewentualnie sms i zdarzeniach na fb....czyli gdy nowe zdarzenie/zaproszenie/wiadomosc prywatna i np na chat'cie...

Czy ktos z was moze wiec jak dzialaja powiadomienia na fb?wysylaja jakies "pakieciki" do przegladarki czy co?Gdy mamy podana liczbe wydarzen na ikonach w gornym lewym roku...domyslam sie ze to js na img dodawana jest liczba...i zastanawiam sie jakbym mogl to wykrywac...takie cos to bym i wykodzil w C#/python zeby w obydwoch cos robic...

btw: ok jest kanal rss z wydarzeniami wiec problem znika ;]


edytowany 1x, ostatnio: marcio, 2011-07-18 09:49

Pozostało 580 znaków

2011-07-20 02:57
0

Zrób wyszukiwarkę połączeń kolejowych znajdującą najtańszą, sensowną opcję podróży z możliwością konkretnego wyboru typu pociągu.
Obecna wyszukiwarka po pierwsze wyszukuje wg czasu spędzonego w pociągu, czyli wybiera droższe połączenia, nawet jeśli z uwagi na przesiadki nie są szybsze, a poza tym ekspresy i IC na które studenci mają ulgi wrzuca do jednego worka z EC, na które ulg nie ma.

Wyszukiwarka na stronie PKP zaproponowała mi kiedyś połączenie z Rogoźna Wlkp. do Poznania przez Piłę i Krzyż. By docenić uroki tego połączenia spójrz na mapę. - bogdans 2011-07-20 09:19

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0