Kto z was uczył sie programowania z ksią?żki?

0

Kto z was uczył się programowania z książki?
Piszcie prawdę mam wykrywacz kłamstw podłączony
do komputera

0

No na przykład ja. Delphi nauczyłem się z książek. Przykłady?

"programowanie w Delphi 5.0" - Andrzeja Pasławskiego
"Delphi 6 dla każdego" - Kent Reisdorph
"Delphi 6 dla profesjonalistów" - Paul Kimmel //z tej książki niewiele rozumie...

0

Takie coś się pisze w OFF-TOPIC!!! Ja uczyłem się z książki i z 4programmers.--Pozdrawiam {hello}

0

no juz przenosze hehe :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Ja uczyłem się z książek i z sieci
i nadal sie ucze--

0

Ja nie uczyłem się z książek (tylko z Kurs IBM programowanie)

Później był Help w delphi :]

a jeszcze później jak dostałem fullversion Delphi 3 Standard :]]] przez przypadek wpisująć słowo

"memo1." po pewnej chwili pojawiło się menu :O :] a, że znam angileski to wystarczyło pomysleć co dana linijka spełnia :] - tak własnie uczyłem się dzięki tej "kropce" :] I tak uczę się nadal (np. przy kożystaniu z całkiem nowego komponętu)

0

Ja posiadam 2 książki:
Delphi 6 dla każdego - z tej dużo się nauczyłem i nawet nawet polecam :)
Delphi.Almanach - wcale jej nie rozumiem, sama teoria zero praktyki, polecam zaawansowanym

Wszystkie są z wydawnictwa helion.pl . Teraz mam zamiar sobie kupić Delphi6.Vademecum profesionalisty TOM1 - podobno bardzo dobre :)
Pozdro {brawo}

0

Moim zdaniem ksiazki sa dobre dla poczatkujacych programistow. Jak juz pozna sie podstawy i ma sie F1 na klawiaturze nie ma rzeczy nie do zrobienia. I tak zawsze mozna wyslac post na forum lub grupe dyskusyjna a ksiazki kosztuja. poza tym ksiazki dla zaawansowanych opisuja raczej teorie i (jak w moim przypadku) czytajac je wielu rzeczy sie nie rozumie a i tak wiekszosc w swoich aplikacjach nie wykorzystala by 10% informacji tam zawartych.--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

LKS napisał:
no juz przenosze hehe :)

Wiesz co LKS? Zawsze jest tak, że wchodzę na forum 4programmers, czytam jakiś post nadający się do Off-Topic, ochrzaniam ot (o te Off-Topic) autora :-), wychodzę z 4programmers, po jakimś czasie znowu zaglądam, a ten post już sobie grzecznie siedzi w Off-Topic :-) To jeszcze nic, zaglądam do posta, a tam oczywiście Twoja odpowiedź (naturalnie zaraz po mojej:-]) - "juz przenosze" :-)
Czy to jest deja vu? :-)
--Pozdrawiam {hello}

0

Ja nie uczylem sie z zadnych ksiazek. Jak mialem D2 to rozgryzalem kody zrodlowe :-) A jak dostelem D4 do tak jak ziomber po wstawieniu kropki ukazal sie moim oczom nie ziemski widok menu z komendami do wstawienia :-) No teraz mam stale, a net to skarb nie porownywany z niczym innym. Nie moge zaprzeczyc ze duzo sie tez dowiedzialem czytajac posty na jakies stronie. Zaraz zaraz to bylo chyba... www.4programmers.net\forum\ :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0