Jak przerżnąc babkę?

0

Mam do Was pytanie, jako że nie mam doświadczenia w tym kompletnie. Jest sobie taka babka. Pytanie brzmi jak ją przerżnąć, żeby było dobrze, tymbardziej, że tutaj ten pierwszy raz ma niebagatelne znaczenie dla całego dalszego rżnięcia...

Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Jeśli tak to proszę o pomoc.

http://img181.imageshack.us/img181/7517/babka002ng0.jpg
http://img181.imageshack.us/img181/8585/babka003ys7.jpg
http://img181.imageshack.us/img181/4923/babka005tg4.jpg
http://img181.imageshack.us/img181/2630/babka001ep4.jpg

0

ciekawy temat :D Ja bym zrobił tak :
http://img299.imageshack.us/my.php?image=babka002ng0gk3.jpg
Podziel się z nami! I jeszcze 1 ... Smacznego!
Moze jakis algorytm??

0

rżnij ją powoli, zacznij od góry i powolutku schodź coraz niżej aż dojdziesz
drugie rżnięcie jest dużo prostsze, a wykonujesz je analogicznie do pierwszego jednak tym razem możesz się bardziej delektować tą chwilą i możesz już sobie pozwolić na jakieś urozmaicenia

pamiętaj jednak że po złym rżnięciu babka może się wydawać zniesmaczona
a i najważniejsze: zachowaj ostrożność - chyba nie chcesz żeby z tego wyszły jakieś nadplanowe kawałki

0

i przede wszystkim szybkie, płynne i energiczne ruchy, klucz do sukcesu to wprawny nadgarstek ;-)

0

i nie zlizuj czekolady :/

fuuuuj

0

tylko poobracaj ją dobrze ;-)

0

Coś mi się zdaje, że niezbyt fajną sobie babkę wybrałeś. Wszyscy przecież wiedzą, że najłatwiej rżnie się taką babę, która ma dziurę. O, taką. No, ale jak babka w złej formie jest, to trzeba rżnąć co się ma. Pomysł bordeux wydaje się być optymalny, tylko wypadałoby jeszcze wszystko raz porżnąć :P

0

Wydaje mi się, że najpierw powinieneś odpowiednio przygotować twoje ostrze - dzięki temu wejdziesz w nią miękko i delikatnie...
Tylko nie zapomnij jak ważny jest dotyk...musisz ją trzymać, pieścić, aby rżnięcie było dokładne i dawało satysfakcję...
Z resztą może poproś kogoś o pomoc...i zróbcie to razem? : >

Z resztą ze zdjęć wynika, że chcesz TO zrobić na stole...to chyba zły pomysł... ; /

0

Nie napisałeś ile osób będzie obracać babkę ;) To dość ważne przy ustaleniu ilości rżnięć.
Tu Małgosia miała podobny problem. Jak coś to służę gotowym algorytmem :D

0

a ja bym ją tak:

http://img175.imageshack.us/img175/7248/babka004jk8sc4.jpg

American pie rulez :D

0

nie moja to sprawa kiedy kto jaką babkę obraca, ale to chyba nie te święta :P,

a tak w ogóle co to za dyskusja? chcecie przebić lukaska9coś w perełkach czy jak D:D

0
klajter napisał(a)

nie moja to sprawa kiedy kto jaką babkę obraca, ale to chyba nie te święta :P

No, coś mi się zdaje, że już w ogóle po świętach... a fajną babkę zawsze dobrze przerżnąć :P :P

klajter napisał(a)

a tak w ogóle co to za dyskusja? chcecie przebić lukaska9coś w perełkach czy jak D:D

A co my, mamy być gorsi od lukaska? :P

0

no, strasznie naciągany ten temat, do perełek się nie nadaje ale fajnie tak czasem podyskutować o niczym zwłaszcza w oczekiwaniu na sylwka ;p

0

zboczeńcy.... ;-P ;-P :-D

0
majorek_ napisał(a)

zboczeńcy.... ;-P ;-P :-D

eee tam to się nazywa zdrowe zainteresowanie rżnięciem babki :)

/edit: tak w ogóle to prosiłbym jeszcze autora tematu o jakiś film i w ogóle relację czy babka była dobra.

0

W ostatku bym przerżnąc ją tak :
http://img231.imageshack.us/img231/294/babka002ng0yj5.jpg

Jak myślicie? Jeśli tak pokroimy to kazdy kawałek będzie równy? Jeśli znów nie to jak trzeba ją przerżnąc aby każdy kawałek był równy?? Oprócz tego sposobu http://img299.imageshack.us/my.php?image=babka002ng0gk3.jpg

0

w sensie ze jak w american pie robisz dziure i ogien :]?

0

Babka została przerżnięta, poki co nie ma fotek :>

Była wyśmienita.

0
samłan elz napisał(a)

i nie zlizuj czekolady :/

fuuuuj
Mój rechot wypełnił całą firmę [green]

0

Ta babka, jak zresztą każda ma tą właściwość, że jednym cięciem da się ją przerżnąć na dwie takie połowy,
że w każdej znajdzie się taka sama ilość czekolady i ... babki.
Nawet gdy będzie z dziurką da się to zrobić, to znaczy dziurka też podzieli się na pół.

0
Emocjonalny śmieć napisał(a)

Babka została przerżnięta, poki co nie ma fotek :>

to już lepiej żeby już nie było :-|

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1