Sprawdzanie parametrów żądań w mikroserwisach pisanych we Flasku – code review

0

Hej

Nie jestem wyskilowany w Pythonie :),
dlatego mam prośbę o code review mojego rozwiązania, które używam do sprawdzania parametrów żądań w mikroserwisach pisanych we Flask`u.

https://github.com/jarek-jz/python_params_resolver

Dzięki!

1

Nie Masz README ani licencji. Te importy w __init__.py coś dają? To rozwiązanie : self.__fail_action = lambda _:None jest dla mnie dziwne, czemu tak?
Formaterka zmieniła mi 6 plików, nie wiem jak bardzo.

0
lion137 napisał(a):

Nie Masz README ani licencji.

spoko, wiem

Te importy w __init__.py coś dają?

tak, gdy używam tego pakiety w większym projekcie

To rozwiązanie : self.__fail_action = lambda _:None jest dla mnie dziwne, czemu tak?

zarejestrowanie własnego __fail_action jest opcjonalne, dlatego tak, żeby nie pisać w kodzie if-ów

Formaterka zmieniła mi 6 plików, nie wiem jak bardzo.

tzn? po zklonowaniu z gita, pod windą kod działa

0

Kod działa, ale black formatuje zgodnie z PEP

0
lion137 napisał(a):

Kod działa, ale black formatuje zgodnie z PEP

nie znałem tego toola, super dziękuję! :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1