Portfolio grupy webowej

0

Witajcie :)
Ostatni czas spędziliśmy na tworzeniu własnego portfolio. Jest jeszcze kilka szczegółów do dogrania, ale to są zmiany kosmetyczne :)
Proszę o ocenę i sugestię co poprawić :)

http://lab98.pl

2

Wyłączcie debugowanie w skrypcie od wysyłania maili bo plaintekstem pokazujecie swoje hasło.

0

na smarfonach (samsung i LG) layout sie wykrzacza:
napis na głównej wychodzi poza stronę
menu ma jakieś czarne znaki zasłaniając początkową część napisów, są nieczytelne
w kontakcie button ucieka poza napis, pole wyboru również

na IE11 menu jest przeźroczyste i wchodzi na główny rysunek na stronie i jest nieczytelne
znaczek facebooka ucieka w dół

"Wszystkie prawa zastrzeżone." jakaś dziwny font?

jak pisałem we wcześniejszym temacie, mniej bajerów więcej czytelności

0

Nieużywalny scroll na OSX. Możliwe, że na Windowsach jest to okej, ale na OSX jest już z automatu płynny scroll na stronach, dlatego jak dodajecie jakieś cuda to dwa scrolle (natywny i JavaScriptowy) się nakładają na siebie i lekko poruszę w dół i jestem na dole strony. A nie mogę być pośrodku. Więc strona jest dla mnie nieużywalna.

Przynajmniej tak mi się wydaje, że taka jest przyczyna (różnice Win-Mac). Bo problemy ze zbyt płynnym/nieużywalnym scrollem widzę na wielu stronach, więc zakładam, że jak ktoś to robił na Windowsach "to u niego działało".

(w drugą stronę, to projektując na OSX, można zapomnieć, że na Windowsach istnieje coś takiego jak zajmujące miejsce scrollbary i w rezultacie strona ładnie wyglądająca na OSX, na Windowsach będzie miała brzydki scrollbar).

Druga uwaga, to, że strasznie mało płynne te animacje. Nie wiem ile jest FPSów, ale mam wrażenie że mało (okej, aktualnie obciążam strasznie komputer przeglądarką, edytorem itp. ale bez przesady. Inne strony mi działają normalnie)

Trzecia uwaga, to mały kontrast między białym tłem a pastelowymi zielonymi literami.

Czwarta uwaga że na stronie jest niby ten modny material dizajn czyli w praktyce kółka na przyciskach. Okej. Tylko, że strasznie szybko się pojawiają te kółka. Ja bym dał większe opóźnienie (może transition: 0.3s? wygląda jakby było transition: 0.1s czy coś. Choć nie widzę niestety reguł CSS do tego przycisku).

W ogóle to już druga strona dzisiaj na tym forum, na której jest dziwnie ustawione opóźnienie animacji(denerwująco szybko/irytująco wolno). Myślę, że to syndrom większego problemu (animacje trzeba tweakować niestety... Nie rozumiem czemu wiele osób tego nie robi. Przecież animacje/efekty przejścia to jedyna przyjemna rzecz w całym CSSie :) ) (o ile to w CSSie było robione, ale nawet jakby było w jakimś jQuery, to też jest zabawa).

0

Dziękuję Wam za opinie i wskazanie błędów. Część wyeliminowałem, nad scrollem pracuję.
@czysteskarpety możesz powiedzieć jaki konkretnie telefon i rozdzielczość? Testowałem na Samsung Galaxy S6/S4, LG G3 i Sony Xperia Z5 - wszędzie bez zarzutu.

480x800px - wszystko wg projektu.
144ca3b0e3.png1e845ddf4e.png

0

Próbowałem wysłać do was maila. Dostałem białą stronę, gdzie u góry jest tylko logo raz (chyba) menu a w konsoli komunikat o Syntax error :)

0
Zielony Banan napisał(a):

480x800px - wszystko wg projektu.

eee, nie wydaje mnie sie

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1