EjTracker - śledzenie czasu pracy

1

Witam,
jakiś czas temu zacząłem się dokształcać z Javy, czego efektem jest prosty programik do śledzenia czasu pracy. Obecnie możliwe jest jedynie zarządzanie projektami oraz wykonanymi zadaniami, jednak będę go dalej rozwijał i dodawał nowe funkcjonalności :) Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, co jest dobrze, co ujdzie, a czego lepiej nie robić :) Do uruchomienia programu wymagana jest Java 8.

Adres do github: https://github.com/arkadiuszroch/ejtracker
Adresy do pobrania znajdują się na stronie projektu w github i tam będą one aktualizowane. Zalecam pobieranie pliku z zależnościami (with dependencies).

0
  1. Czemu nie piszesz w Intellij IDEA? Wiedziałbyś od razu ile rzeczy masz źle / ile możesz zrobić lepiej (np. nie korzystasz z możliwości jakie daje Java8).
  2. _tasks; po co takie nazwy pól?
  3. Powinieneś, więcej poczytać o wzorcach, konwencjach... poznać podstawowe biblioteki, bo to można napisać krócej i czytelniej.

wystarczy? :p

0
  1. Korzystam z Netbeans, też trochę podpowiada :)
karolinaa napisał(a):

np. nie korzystasz z możliwości jakie daje Java8

Chodzi o wyrażenia lambda? Na początek chciałem odświeżyć sobie wiedzę o Javie, nie chcę od razu za dużo brać na głowę, żeby mi się nie pomieszało. Tak więc, na naukę wyrażeń lambda i innych nowości z Java 8 przyjdzie czas :)

  1. Z przyzwyczajenia :)
    @Wizzie: zgaduję, że pisał w Pythonie :p - nie, nie pisałem w pythonie :P na co dzień piszę w php i js ;)

  2. Tak zrobię.

karolinaa napisał(a):

wystarczy? :p

Na chwilę obecną wystarczy, dzięki :)

0

Siema, używam Twojego programiku :) Mam małą sugestię, która mi by się przydała i jeżeli będziesz wypuszczał następną wersję to jak możesz wziąć ją pod uwagę.

Chodzi o to, że jak mam uruchomiony timer jakiegoś projektu i wcisnę "Stop" To lista rozwijana się resetuje. Czyli wybrane jest pole "Brak". Fajnie by było gdyby program nie resetował tej listy i zapamiętywał pomiędzy uruchomieniami ostatni projekt jaki był mierzony.

Takie moje odczucia.

A programik się przydaję, dzięki za podzielenie się nim :)

EDIT

Też źle wyświetla sumaryczny czas gdy licznik chodzi. Screen

0

Cieszę się, że się przydaje :) Dzięki za sugestię i zgłoszenie problemu. Już to dopisuję do listy zadań i postaram się wypuścić poprawioną wersję w miarę szybko :)

0

Teraz śmiga spoko :)

0

Nie wiem czy będziesz jeszcze coś robił z tym projektem(a fajnie by było bo jest spoko i używam), ale trafiłem na kolejne błędy.

Nad tym HMF siedziałem już około 20h łącznie i wszystko się wyświetlało w liście z projektami ok. Ale w weekend posiedziałem dłużej i źle liczy czas łączny teraz. Nawet dla tego jednego dnia wtedy co siedziałem dłużej to za mało.

0

Cały czas nad nim pracuję, przenoszę połączenie z bazą na hibernate + porządna refaktoryzacja kodu. Do tego dojdą dwa nowe moduły w kolejnej wersji. Niestety czas jakim dysponuję nie jest zbyt duży więc trochę to trwa, ale staram się jak mogę. Co zaś tyczy się błędu, to zostanie on poprawiony możliwie szybko.

1

@stryku poprawki już zostały wprowadzone, powinieneś dostać powiadomienie w programie

@karolinaa, w późniejszym czasie będę zmieniał wygląd na jakiś ładniejszy, ale jeszcze nie zgłębiałem tego tematu dokładnie. Jedyne co mi przeleciało przez myśl to ostylowanie swinga ;) Faktycznie JavaFX wygląda dość ładnie. Być może pójdę w tym kierunku, ale to w swoim czasie. Nie wszystko naraz :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1