Notatnik, moja pierwsza aplikacja na androida - proszę o ocenę

0

Cześć, oto moja pierwsza aplikacja na androida - prosty notatnik. Bardzo proszę o zajrzenie do kodu i ocenę. Każde słowo krytyki mile widziane.

https://github.com/Anzu1/Notepad

user image

2
  • Commit o nazwie "x" - serio ?
  • save, new - te guziki wyśrodkuj.
  • Main_Activity jako nazwa klasy ? chyba coś poszło nie tak.
  • modne są ostatnio strony typu one_page ale o aplikacjach typu one_controller nie słyszałem - więc nie trzymaj całego kodu w jednym pliku, rozbijaj na fragmenty, poczytaj co to SOLID, KISS(nie, nie chodzi o całuski), DRY
  • pokemony:
catch(Exception e){..i tu info o tym że ... coś poszło nie tak}

co to jest to coś ? klasa http://developer.android.com/reference/java/io/FileOutputStream.html rzuca sobie od czasu do czasu FileNotFoundException - łap ten wyjątek, mówi Ci więcej niż tylko to że coś się popsuło.

  • ahh Android nie słyszał o diamond operator do dzisiaj widzę...
List<Note> Notes = new ArrayList<Note>();
  • Masz List<Note> Notes a iterujesz po tym
for(int i=0; i<Notes.size(); i++)

poczytaj: http://docs.oracle.com/javase/tutorial/collections/interfaces/collection.html

Wincyj mi się nie chce :)

0

W większości już poprawione, dzięki. Ale:

niezdecydowany napisał(a):
  • ahh Android nie słyszał o diamond operator do dzisiaj widzę...

No bo dostaję "Diamond types are not supported at this laguage level".

0

a dlaczego w jezyku angielskim? Gdzie polski?

0

Celując w market Androidowy z aplikacją bez języka angielskiego odcinamy sobie 99,98% (procent z czapy) potencjalnych użytkowników. Ideałem jest wybór języka, ale to wymaga nieco pracy i przy pierwszych wersjach sensowniej skupić się na samym programie i poprawkach w jednym pliku językowym, niż aktualizować 13 języków po zmianie beta ficzera.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1