World Of Angels - Nowa gra online

0

http://world-of-angels.ihsms.pl/grafika/tytul.png
Nowa gra online.

Fabuła:

Teraz gdy nastał bunt aniołów, wszystko się zmieniło.
Kiedyś aniołowie, przyjaźnie nastawieni do siebie, teraz walczą pomiędzy sobą.
Anioł Lucyfer popadł w pychę, twierdził że nie będzie służyć ludziom.
Chciał zająć miejsce Boga.
To on spowodował bunt aniołów.
Został potępiony i zesłany do piekła.
Teraz odbywa się kluczowa walka dobra ze złem.
Po czyjej staniesz stronie?
Adres Gry:

http://world-of-angels.ihsms.pl/

Zapraszam do rejestracji.

3

pierwsza uwaga (bo żeby cokolwiek zobaczyć trzeba się zarejestrować) - przydało by się na głównej parę screenów, może jakiś filmik czy opis. Nie ma żadnych zasad, FAQu, nic

0

Ok, dziękuję za sugestie.
Faq jest w grze, regulamin też jest(na stronie głównej w menu, wystarczy poszukać)

2

nie chodzi mi o regulamin tylko o zasady gry, jakikolwiek opis co tam można znaleźć i co robić

0

szablon w wielu miejscach się rozchodzi, ff 17, ubuntu

0

Ok, muszę to naprawić, wiem że przy rejestracji coś, nie tak.

1

1.http://world-of-angels.ihsms.pl/www/kod.png lol, to jest statyczne? Jeżeli tak, to możesz od razu ten obrazek wywalić, bo to nie jest żadne zabezpieczenie.
2.XSS w polu hasła.
3.Informacja o poprawnej rejestracji jest wyświetlana na czerwono...
4.http://world-of-angels.ihsms.pl/reset.php?kod=%00
5.Podczas ustawiania nowego hasła nie powinno być ono widoczne, imho.
6.odbierz | wysłane | administracyjne | nowa wiadomość | zaproszenia skoro masz "wysłane" oraz "administracyjne", to czemu nie ma "odebranych", a "odbierz"?
7.XSS w systemie wiadomości.
8.http://world-of-angels.ihsms.pl/poczta.php?id=1&czytaj=1 wut?
9.Cudzysłowy w czacie.
10.

Misztrz gildi: (...)
Stan konta gildi: 0złota.
Cłonkowie w gildi:

3 różne błędy językowe, zgadnij jakie.
11.

W polu ile znalazły się nie prawidłowe znaki

Błąd językowy.


Regulamin: 1. > Każdy gracz musi posiadać "musi"? A nie raczej "może"? 2. > Jeśli napotkasz taką sytuację jesteś zobowiązany do zgłoszenia ją Adminowi "adminowi" brzmi jakoś tak... nieprofesjonalnie.
1

Ta CAPTCHA jest bez sensu, wystarczy raz ją rozwiązać i już można Cię zaspamować.

0

A czemu ma służyć końcówka kodu strony http://world-of-angels.ihsms.pl/rejestracja.php ?
<font color="white"></font></body></html>

WTF?

2

Pierwsze wejście na stronę i zwyczajnie mnie odrzuca, strona główna jest brzydka, formularz rejestracji wręcz ohydny, regulamin pisany na kolanie. Zwykłe "vallherynki" są dużo bardziej zachęcające.

edit
A żeby nie być oskarżony o czysty hejt, tutaj masz parę linków do gierek (same niekomercyjne tekstówki) które wg mnie mają przyzwoicie zrobioną stronę główną(kolejność bez znaczenia):
http://www.redoran.net/
http://amorion.pl/
http://www.jarkendar.net
http://aleara.pl/

Oczywiście do specjalnie pięknych też nie należą, może z wyjątkiem redoranu, ale Twoja strona i tak jest daleko za nimi.

0

Dobra uważasz że str. główna jest brzydka to powiedz dlaczego? Bo nie rozumiem.
I nie porównuj grę istniejącą ileś lat z moją która ma kilka dni.

0

ok bardzo dziękuje za porady, poprawiłem trochę stronę, czcionka to jak wiadomo arial, polecilibyście jakąś?

0

Samo tło mi się w miarę podoba. Stopka też. Jakby całą resztę zmienić, to byłoby ok.

  1. Menu wygląda beznadziejnie - jakbyś wkleił pierwsze lepsze znalezione w necie
  2. Czcionka nie pasuje
  3. Brak marginesów od tekstu (paddingu w divach)
  4. I mnóstwo innych szczegółów, które powodują, że nie zdobędziesz choćby kilku graczy.

Może zacznij od poszerzenia "kontenera". Potem poczytaj parę książek/artykułów o designie/CSS, przejrzyj "parę" dobrze prezentujących się stron, i powinno być ok.

To mi przypomniało o jednej rzeczy - ładnego, nowoczesnego projektowania stron można się wyuczyć? Czy trzeba posiadać jakiś talent artystyczny?

0

Postanowiłem się zarejestrować i sprawdzić, a co tam, trochę w tekstówki grałem to co mi szkodzi. Mam tylko nadzieję, że autor już się zreflektował że zrobił bardzo słabą grę i nie weźmie tego poniżej za bardzo do siebie, chęci może i były ale ta "produkcja" jest gorzej niż słaba :/

  1. Combobox "Przeczytałem regulamin" cały czas zaznaczony, pff..

  2. Po rejestracji pojawia się czerwony napis że jestem po rejestracji i mam się zalogować, za co mnie karzesz oczojebnym czerwonym po poprawnej rejestracji?

  3. Na co Ci mail w rejestracji skoro nie jest potrzebny do logowania? Jak wpiszę [email protected] to też pozwolisz mi się zarejestrować i zalogować?

  4. Szybko zacząłem żałować rejestracji gdy ujrzałem to: http://i46.tinypic.com/35cre37.jpg Nieeee! Nie masz prawa narzekać że ktoś zarzuca Ci słaby layout, Ty w ogóle nie masz takowego.

  5. Wszystkie lokacje to porażka, zero smaku, zero klimatu, na każdym kroku czuję się jakbym dostał płaskim w twarz :/

  6. Gdzie jest edycja profilu? Postać możesz spersonalizować poprzez dodanie avatara....tylko avatara. Zresztą nie wiadomo na co on skoro jest widoczny dopiero gdy dogrzebię się do jakiegoś gracza online.

  7. Zdobywanie poziomu:

    • Wykonywać Questy w karczmie
    • Walczyć z innym graczem na arenie
    • Iść na wyprawę.
      Trochę ubogo jak na nową produkcję. Istniejące gry oferują chociażby walkę z potworami, z długą listą potworów i to na kilka sposobów.
  8. Moje "staty":
    Obrażenia 1-2
    Atak 1
    Obrona 1
    Wiara 1
    Lojalność Bogu 0
    Ulala fajnie, w pierwszej lepszej vallherynce mogę rozwijać KILKANAŚCIE statystyk i umiejętności. Najuboższa vallherynka oferowała 5 ras, na amorion obecnie jest 7 ras, redoran dobija do 20 (!) ras (Ty masz dwa, anioł lub demon...szał), a potem kolejne 5 (minimum) klas postaci (Ty nie masz żadnej klasy)

  9. Wycinek z FAQ:
    Na rynku można handlować z innymi graczami:
    -Na rynku handlujemy przedmiotami z graczami.

Masło jest maślane. Rozumiem też że jedynym sposobem by zdobywać jakieś przedmioty jest wykonywanie tego samego co przy zdobywaniu poziomu? Super, zacieram ręce na samą myśl o tych wszystkich urozmaiceniach w grze.

  1. Nie ma surowców, nie ma ziół, nie ma chowańców itd. Tym samym nie ma handlu ani usług, "kraina" jest martwa.

Ehh, i mógłbym tak jeszcze. I zauważ, że prawie w ogóle nie pisałem o sprawach stricte technicznych, lepsi ode mnie Cię wypunktują. Graczowi nie oferujesz NIC!! "Klimaciarz" ucieknie gdy zobaczy stronę główną, "mechanik" jeśli dotrwa do pierwszego logowania to ucieknie gdy zobaczy możliwości (znaczy ich brak) na arenie. Nie proś o ocenę bo nie ma czego oceniać, masz zrobione maks 10% gry.

edit
A tu tylko taka ciekawostka, promo amorion !

edit2
Aa, vallherynki mimo, że cieszą się jeszcze całkiem sporą popularnością to uważane są już za przeżytek, a Twoja gra oferuje jedynie ułamek tego co vallheru.

0
several napisał(a):

ras (Ty masz dwa, anioł lub demon...szał)

Oprócz anioła lub demona może być jeszcze kupidynek i renifer św.Mikołaja ^^

0

Ok pytam się jeszcze raz, dlaczego uważasz że jest slaby, że nie mam prawa nawet powiedzieć że mam słaby lay??
A co do klas, nie zrobię więcej, bo na tym gra polega, walce dobra ze złem(aniołowie vs demony).
Nie porównuj gier na silniku valleru dawaj na jakimś innym.
W grze będą tylko podstawowe staty.
I nie wiem czy wiesz ale walka z potworami jest i potwory też są...
Pokaż jakąś grę nie na silniku vallheru.
Nie podoba się, nie graj.

6
WorldOfAngels napisał(a):

Nie podoba się, nie graj.
zachowujesz się jak typowy gimbus - zrobiłem COŚ!, na pewno to COŚ! jest genialne bo w końcu to JA! to zrobiłem! A teraz na kolana chamy i podziwiać a jak się komuś nie podoba to niech Spie****...

A teraz trochę poważnie - nie chciałem tego pisać wcześniej ale widać, że inaczej nie dotrze - strona (nie konkretnie gra jako gra - po prostu strona i to co przedstawia) wygląda okropnie, brzydko, niechlujnie, bez ładu i składu. Kolory naciapkane jakby ktoś się farby najadł i miał sraczkę. Przebywanie ze stroną dłużej niż 10 sekund powoduje, że człowiek chce wyrwać kabel sieciowy ze ściany aby się tylko od tego "layoutu" uwolnić.

Może i sam pomysł i fabuła jest OK ale NIKT nie da rady przebić się przez tą zaciapkaną stronę aby się o tym przekonać.

Wcale nie trzeba mieć ogromnych zdolności plastycznych - wystarczy poczucie estetyki i poczytania trochę jak strony powinny wyglądać. U mnie na laptopie właściwa treść nie zajmuje nawet 1/3 ekranu!

3
WorldOfAngels napisał(a):

Ok pytam się jeszcze raz, dlaczego uważasz że jest slaby, że nie mam prawa nawet powiedzieć że mam słaby lay??
A co do klas, nie zrobię więcej, bo na tym gra polega, walce dobra ze złem(aniołowie vs demony).
Nie porównuj gier na silniku valleru dawaj na jakimś innym.
W grze będą tylko podstawowe staty.
I nie wiem czy wiesz ale walka z potworami jest i potwory też są...
Pokaż jakąś grę nie na silniku vallheru.
Nie podoba się, nie graj.

Stary, zły dział. Prosisz tu o OCENĘ. A w rzeczywistości prosisz tylko o pozytywne komentarze. Może stąd nieporozumienie i Twoja frustracja.
To, że każesz nam nie grać, spadać, i nie weźmiesz sobie do serca komentarzy ludzi tutaj, nie sprawi, że Twoja gra odniesie jakikolwiek sukces. Wręcz przeciwnie.

0
WorldOfAngels napisał(a):

Nie podoba się, nie graj.

To MY tu jestesmy potencjalnymi klientami Twego produktu i to NAS masz przekonac do korzystania z tego produktu.

Zeby nie bylo:
Zrobiles jakies super wybajerzone tlo i stopke, a do tego dodales migajacy napis <4 kl. podst.> oraz najprostsza czcionke jaka tylko znalazles. Nie mam pojecia czy liczyles na to, ze to bedzie ze soba wspolgrac, ale niestety tak nie jest.

Motto na dzis:
Zatrudnij grafika :)

0

Skrypt jest podatny na luki XSS. Jako login podaj x'><script>alert(1);</script> oraz byle jakie hasło i zobaczysz magię. Jak już podstawiasz dane ponownie do formularza to powinieneś je encjonować. Na pozostałe cuda nie patrzę, bo sam layout odpycha jak cholera...

0
WorldOfAngels napisał(a):

Ok pytam się jeszcze raz, dlaczego uważasz że jest slaby, że nie mam prawa nawet powiedzieć że mam słaby lay??

Napisałem, że nie masz prawa narzekać że ktoś zarzuca Ci słaby layout, wybacz moją słabą polszczyznę.

WorldOfAngels napisał(a):

A co do klas, nie zrobię więcej, bo na tym gra polega, walce dobra ze złem(aniołowie vs demony).

Okay, tylko że różnica między tymi dwoma klasami jest znana chyba tylko Tobie, gra demonem czy aniołem podejrzewam jest taka sama.

WorldOfAngels napisał(a):

Nie porównuj gier na silniku valleru dawaj na jakimś innym.

Valhheru to obecnie minimum! Napisałem wyraźnie, że vallheru powoli robi się przestarzałe a Ty nie oferujesz nawet połowy tego co on.

WorldOfAngels napisał(a):

W grze będą tylko podstawowe staty.

Okay, są gry z podobną ilością statów do rozwijania a gracze nawet płacą żeby w nie grać, tylko teraz sam się zorientuj co mają te gry a czego Twoja nie ma.

WorldOfAngels napisał(a):

I nie wiem czy wiesz ale walka z potworami jest i potwory też są...

Oczywiście, że wiem że są. Można natknąć się na potwora w podróży. Jednak Twoja mechanika walki działa pewnie na zasadzie "jeden hit ja, jeden hit on" a dalej drabinka ifów interpretująca te kilka statów. Pewnie nie ma możliwości spudłowania? Nie ma możliwości zniszczenia broni? Nie jest możliwe że potwór jest szybszy i zada więcej ciosów niż ja w jednej rundzie?

WorldOfAngels napisał(a):

Pokaż jakąś grę nie na silniku vallheru.

Ogame

WorldOfAngels napisał(a):

Nie podoba się, nie graj.

No skoro tak zachęcasz...

0

Mimo wszystko trochę pozaglądałem. Niestety, jest dość mizernie. To co rzuciło mi się od razu w oczy to brak jakiegoś zunifikowanego interfejsu do rozmowy z NPCami podczas wykonywania questów, a właściwie brak jakiegokolwiek "cukru" w postaci różnych postaci obsługujących nas w karczmach, świątyniach, etc.

Na Twoim miejscu przede wszystkim zrobiłbym sprawny framework do questów i prowadzenia zunifikowanych rozmów z NPCami, część popularnych RPGów online pomija takie bajery, a to bardzo bogata w możliwości zabawka. Klikasz, otwiera się mapa miasta, klikasz na kaplicę, pojawia Ci się rysunek ze szkicem kaplicy lub czegoś i lista dostępnych akcji. Spotykasz jakąś osobę - otwiera się dialog, np. tego typu:

user image

Identyczne dialogi mogą być stosowane do karczmarzy, czy innych usługodawców. Rozmowa z np. karczmarzem oprócz oferowania podstawowej opcji "daj mi coś do picia" otwierającej menu z listą dostępnych trunków może obok oferować kilka(naście) opcji zagadania go różnymi tematami, co skutkuje wyciągnięciem potrzebnych informacji, zdobyciem doświadczenia, albo np. otrzymaniem questa. Wtedy taka gra zaczyna nabierać sensownego klimatu i przestaje być aż tak formalna (pytamy czy ma dla nas jakieś zadanie, dowiadujemy się o całej historii wokół tego zadania, a nie naciskamy przycisk "weź questa" i dostajemy jasny cel, lakonicznie opisany cel).

<small style="font-size: 10px;">Mały forumowy research - kto wie z jakiej produkcji pochodzi postać do której nawiązałem w obrazku? :P</small>

0

A mam pytanie do graczy, jakie chcielibyście opcje w misjach, na pewno akceptacja, odrzucenie misji, a np jeśli gracz się licho odezwie mniejsza nagroda lub coś w tym stylu?

1

Z tego można budować nawet wewnętrzne (niewidoczne dla gracza) wskaźniki zaufania konkretnego NPCa do gracza, wykonywanie wszystkiego po myśli NPCa podbijałoby jego zaufanie, nadmierne włażenie mu w dupę lub psucie zadań obniżało. Potem w kluczowych momentach można by się odwołać do tego wskaźnika i odpowiednio manipulować dalszym przebiegiem misji w zależności od niego ;) Myśl - jeśli chcesz mieć ciekawego RPGa, a przede wszystkim prawdziwego RPGa to potrzebujesz bajerów umożliwiających powiązanie wszystkiego z fabułą, a tego typu bajery mogą znacznie urozmaicić rozgrywkę i przyciągnąć graczy na bardzo długo, kiedy zorientują się że mają do wyboru cały gąszcz opcji i muszą obrać konkretną strategię, bo od wyborów będzie sporo zależało.

0
WorldOfAngels napisał(a):

A mam pytanie do graczy, jakie chcielibyście opcje w misjach, na pewno akceptacja, odrzucenie misji, a np jeśli gracz się licho odezwie mniejsza nagroda lub coś w tym stylu?

Opcje jak opcje byle by zadanie bylo ciekawe. Za czasow kiedy gralem w RPG to najlepsze zadania to te przy ktorych musialem sie wczuc w postac, tak naprawde wejsc do swiata stworzonego przez tworce i troche poglowkowac co powinienem zrobic. Chociaz teraz tendencja jest do tego zeby miec wylozone wszystko na tacy w sensie "idz do miejsca x, zabij y potworow, wez z zlota" itp. Musisz wybrac w jaki target celujesz czy 10-latkow czy troche dojrzalszych ludzi. :)

P.S. blagam Cie zmien ta czcionke ;<

0

ok dzięki za porady, ta czcionka to arial, polecacie jakąś inną?
A ty mówisz o logu czy ogólnie o grze?
To jaką byś radził dać czcionkę?
I czyli znaczy ze czcionka w logu CI się nie podoba?

0

Odświeżam

0

https://dl.dropbox.com/u/3185875/worldofangels1.PNG

  1. Dałbyś jakiś padding....
  2. Zaleca się rozdzielanie treści od stylu, tzn. kiepskim rozwiązaniem jest wykorzystywanie takich tagów jak center czy font, a u ciebie jest tego pełno.
0

Zapraszam do gry.
Został zmieniony wygląd i zakupiona domena .pl:
www.world-of-angels.pl

0

Został zmieniony wygląd gry, na dużo lepszy.
http://world-of-angels.pl/
Zapraszam do wyrażania opinii.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1