moja nowa stronka :P

6

Joł,

w pocie czoła zrobiłem sobie nowa stronke domowa, starsza miała już swoje lata i wygladała delikatnie mówiac źle, wyszło mi tym razem takie oto coś:

www.cepowski.pl

stronka powinna działać na wszystkich przegladarkach, testowane równierz na androidzie

co byście zmienili, dodali, usuneli.
z gory dzieki za wszelkie sugestie :)

//edit, strona ma pelnic jedynie role nieoficjalnej wizytowki wiec pozwolilem sobie na dosc skowyrna grafike :P

0

SUPER :) Co prawda za tą czaszką powinny się krzyżować myszka z klawiaturą, ale i tak jest odjazdowa :]

0

Niezłe, ale to miganie przy przełączaniu podstron jest wku*wiające.

0

Heh :D Dzisiaj oglądałem starą stronę i myślałem, że jest badziewna i wygląda jak choinka a tutaj buch i nowa :D Ta jest fajna, prosta i przejrzysta jak być powinna.

2

moim oczom się podoba, choć nie bardzo rozumiem dlaczego czaszka ma skrzydełka/futro i w ogóle... mam trochę skojarzenia z piratami lub radioaktywnością patrząc na nią; do tego jest taka płaska, jednokreskowa- podkreśliłabym niektóre elementy lub może wypełnić innym odcieniem szarości? choć ja krawcowa jestem i się nie znam zbytnio- ot, takie gdybanie laika : P

0

Całkiem ładnie, przejrzyście, choć nie do końca rozumiem, o co chodzi z tą czaszką, ale ok ;)
Moja sugestia: mógłbyś dodać jakąś animację, np.: łagodne zniknięcie starej strony i delikatne wejście nowej podczas przechodzenia pomiędzy nimi, ponieważ teraz jest trochę sztywno. Naciskam i nic... Czekam... Nagle pojawia się strona :D
A taki pomysł :]

0

a czacha jest bo ma byc mrok i zadzior :D

0

Za-je-bi-ście:) Mi się podoba i jest rzeczywiście o wiele bardziej przejrzysta od starszej wersji, chociaż tamta również nie była zła według mnie.

0

Fajna, fajna.
W podstronie About masz link "my projects", który nie działa.

0

Mi się wszystko podoba, a z sugestii to spróbowałbym dać do odnośników w menu takie coś:

a:active {
  position: relative;
  top: 2px;
}
0

javascript:void(0) to nie link, tylko jakiś śmieć. Bez obsługi JavaScriptu nie działa.
Po ludzku by było gdyby te poszczególne linki miały przypisane jakieś faktyczne adresy, a zdarzenie onlick byłoby dynamicznie podmieniane. Albo nawet nie dynamicznie, ale na stałe można by zrobić <a href="blog.html" onclick="return loadAsync()"> czy podobnie.

Skoro już HTML5 (po DOCTYPE) to aż prosi się o użycie <header>, <footer> i podobnych nowych tagów. Parę błędów walidacji (wynikających głównie z braku obsługi OpenGraph przez walidator HTML5). Podwójny element Meta z kodowaniem, raz w stylu HTML5, raz w starym.

Wyjustowanie tekstu w opisach projektów nie wyglądałoby lepiej?

Ładnie, przejrzyście, podoba mi się.

0

Chrzanić walidator, anyway jesteś leniem i przy przejściu na inną podstronę po prostu scrollujesz do pewnego momentu zamiast ukryć logo...

0
sehanine napisał(a)

nie bardzo rozumiem dlaczego czaszka ma skrzydełka/futro i w ogóle...

bo to jest czaszka różowego jednorożca ;)

ps. "projects" brakuje odnośnika do cyckizrana.pl

1

http://cepowski.pl

update:

  • ulepszony blog
  • about
  • projekty i cross fade

feedback highly appreciated :P

0

W projektach opis Vermis i Junkbox sa na krzyz. Stronka fajna, prosta. Nie lubie tkaich jakichs czaszek, ale to kwestia gustu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1