CodeForSale.pl

0

Witam, jestem programistą, pracuję nad ciekawym serwisem ogłoszeniowym który będzie umożliwiał freelancerom wystawianie swoich gotowych rozwiązań na sprzedaż.

Serwis jest w fazie produkcyjnej: www.codeforsale.pl

Czekamy na wasze opinie i sugestie: [email protected]

0

Oczy bolą jak diabli. Na to się nie da patrzeć.

0

http://mikaskami.prv.pl/strona/cplus.html

Kod tego Pana.

o prostytutka, niektórzy to mają wyobraźnię.

0

uważaj bo kopiczka pobijesz :)

0

Miło mi poznać programistę Pythona. Nie jest nas wielu ale mam nadzieję, że będzie co raz więcej.

Mam kilka uwag co do www.codeforsale.pl :

  • nietrafione zestawienie kolorów, beznadziejne tło. Ogólnie graficznie syf, kiła i mogiła.
  • strona nie oferuje żadnej funkcjonalności poza przechodzeniem między kilkoma prostymi stronami HTML, jeżeli to co teraz widzę jest w 87% ukończonym projektem to chyba sobie żarty z nas robisz...
  • btw. mógłbyś zdradzić w jaki sposób wyliczyłeś ten procent zaawansowania projektu? Dlaczego właśnie 87%, a nie 86 czy 88%?

Z Twojego CV:

Jestem inteligentny, kreatywny, pracowity, znam podstawy budowy komputerów.

Nie wiem czy jesteś inteligentny i kreatywny, mogę za to potwierdzić, że jesteś niebywale skromny. Jak rozumiem, znajomość podstaw budowy komputerów to jedna z Twoich cech charakteru?

Co do tej funkcji:

int HexToStr(int *hex, int len)
{
	std::string str;

	for(int i=0;i< len;i++)
	{
		str = str + " ";
		switch(hex[i])
			{
			case 0: {str = str + "00";}break;
			case 1: {str = str + "01";}break;
			case 2: {str = str + "02";}break;
			case 3: {str = str + "03";}break;
			case 4: {str = str + "04";}break;
			case 5: {str = str + "05";}break;
			case 6: {str = str + "06";}break;
			case 7: {str = str + "07";}break;
			case 8: {str = str + "08";}break;
			case 9: {str = str + "09";}break;

			case 10: {str = str + "0A";}break;
			case 11: {str = str + "0B";}break;
			case 12: {str = str + "0C";}break;
			case 13: {str = str + "0D";}break;
			case 14: {str = str + "0E";}break;
			case 15: {str = str + "0F";}break;

			case 16: {str = str + "10";}break;
			case 17: {str = str + "11";}break;
			case 18: {str = str + "12";}break;
			case 19: {str = str + "13";}break;
			case 20: {str = str + "14";}break;
			case 21: {str = str + "15";}break;
			case 22: {str = str + "16";}break;
			case 23: {str = str + "17";}break;
			case 24: {str = str + "18";}break;
			case 25: {str = str + "19";}break;

			case 26: {str = str + "1A";}break;
			case 27: {str = str + "1B";}break;
			case 28: {str = str + "1C";}break;
			case 29: {str = str + "1D";}break;
			case 30: {str = str + "1E";}break;
			case 31: {str = str + "1F";}break;

			case 32: {str = str + "20";}break;
			case 33: {str = str + "21";}break;
			case 34: {str = str + "22";}break;
			case 35: {str = str + "23";}break;
			case 36: {str = str + "24";}break;
			case 37: {str = str + "25";}break;
			case 38: {str = str + "26";}break;
			case 39: {str = str + "27";}break;
			case 40: {str = str + "28";}break;
			case 41: {str = str + "29";}break;

			case 42: {str = str + "2A";}break;
			case 43: {str = str + "2B";}break;
			case 44: {str = str + "2C";}break;
			case 45: {str = str + "2D";}break;
			case 46: {str = str + "2E";}break;
			case 47: {str = str + "2F";}break;

			case 48: {str = str + "30";}break;
			case 49: {str = str + "31";}break;
			case 50: {str = str + "32";}break;
			case 51: {str = str + "33";}break;
			case 52: {str = str + "34";}break;
			case 53: {str = str + "35";}break;
			case 54: {str = str + "36";}break;
			case 55: {str = str + "37";}break;
			case 56: {str = str + "38";}break;
			case 57: {str = str + "39";}break;

			case 58: {str = str + "3A";}break;
			case 59: {str = str + "3B";}break;
			case 60: {str = str + "3C";}break;
			case 61: {str = str + "3D";}break;
			case 62: {str = str + "3E";}break;
			case 63: {str = str + "3F";}break;

			case 64: {str = str + "40";}break;
			case 65: {str = str + "41";}break;
			case 66: {str = str + "42";}break;
			case 67: {str = str + "43";}break;
			case 68: {str = str + "44";}break;
			case 69: {str = str + "45";}break;
			case 70: {str = str + "46";}break;
			case 71: {str = str + "47";}break;
			case 72: {str = str + "48";}break;
			case 73: {str = str + "49";}break;

			case 74: {str = str + "4A";}break;
			case 75: {str = str + "4B";}break;
			case 76: {str = str + "4C";}break;
			case 77: {str = str + "4D";}break;
			case 78: {str = str + "4E";}break;
			case 79: {str = str + "4F";}break;

			case 80: {str = str + "50";}break;
			case 81: {str = str + "51";}break;
			case 82: {str = str + "52";}break;
			case 83: {str = str + "53";}break;
			case 84: {str = str + "54";}break;
			case 85: {str = str + "55";}break;
			case 86: {str = str + "56";}break;
			case 87: {str = str + "57";}break;
			case 88: {str = str + "58";}break;
			case 89: {str = str + "59";}break;

			case 90: {str = str + "5A";}break;
			case 91: {str = str + "5B";}break;
			case 92: {str = str + "5C";}break;
			case 93: {str = str + "5D";}break;
			case 94: {str = str + "5E";}break;
			case 95: {str = str + "5F";}break;

			case 96: {str = str + "60";}break;
			case 97: {str = str + "61";}break;
			case 98: {str = str + "62";}break;
			case 99: {str = str + "63";}break;
			case 100: {str = str + "64";}break;
			case 101: {str = str + "65";}break;
			case 102: {str = str + "66";}break;
			case 103: {str = str + "67";}break;
			case 104: {str = str + "68";}break;
			case 105: {str = str + "69";}break;

			case 106: {str = str + "6A";}break;
			case 107: {str = str + "6B";}break;
			case 108: {str = str + "6C";}break;
			case 109: {str = str + "6D";}break;
			case 110: {str = str + "6E";}break;
			case 111: {str = str + "6F";}break;

			case 112: {str = str + "70";}break;
			case 113: {str = str + "71";}break;
			case 114: {str = str + "72";}break;
			case 115: {str = str + "73";}break;
			case 116: {str = str + "74";}break;
			case 117: {str = str + "75";}break;
			case 118: {str = str + "76";}break;
			case 119: {str = str + "77";}break;
			case 120: {str = str + "78";}break;
			case 121: {str = str + "79";}break;

			case 122: {str = str + "7A";}break;
			case 123: {str = str + "7B";}break;
			case 124: {str = str + "7C";}break;
			case 125: {str = str + "7D";}break;
			case 126: {str = str + "7E";}break;
			case 127: {str = str + "7F";}break;

			case 128: {str = str + "80";}break;
			case 129: {str = str + "81";}break;
			case 130: {str = str + "82";}break;
			case 131: {str = str + "83";}break;
			case 132: {str = str + "84";}break;
			case 133: {str = str + "85";}break;
			case 134: {str = str + "86";}break;
			case 135: {str = str + "87";}break;
			case 136: {str = str + "88";}break;
			case 137: {str = str + "89";}break;

			case 138: {str = str + "8A";}break;
			case 139: {str = str + "8B";}break;
			case 140: {str = str + "8C";}break;
			case 141: {str = str + "8D";}break;
			case 142: {str = str + "8E";}break;
			case 143: {str = str + "8F";}break;

			case 144: {str = str + "90";}break;
			case 145: {str = str + "91";}break;
			case 146: {str = str + "92";}break;
			case 147: {str = str + "93";}break;
			case 148: {str = str + "94";}break;
			case 149: {str = str + "95";}break;
			case 150: {str = str + "96";}break;
			case 151: {str = str + "97";}break;
			case 152: {str = str + "98";}break;
			case 153: {str = str + "99";}break;

			case 154: {str = str + "9A";}break;
			case 155: {str = str + "9B";}break;
			case 156: {str = str + "9C";}break;
			case 157: {str = str + "9D";}break;
			case 158: {str = str + "9E";}break;
			case 159: {str = str + "9F";}break;

			case 160: {str = str + "A0";}break;
			case 161: {str = str + "A1";}break;
			case 162: {str = str + "A2";}break;
			case 163: {str = str + "A3";}break;
			case 164: {str = str + "A4";}break;
			case 165: {str = str + "A5";}break;
			case 166: {str = str + "A6";}break;
			case 167: {str = str + "A7";}break;
			case 168: {str = str + "A8";}break;
			case 169: {str = str + "A9";}break;

			case 170: {str = str + "AA";}break;
			case 171: {str = str + "AB";}break;
			case 172: {str = str + "AC";}break;
			case 173: {str = str + "AD";}break;
			case 174: {str = str + "AE";}break;
			case 175: {str = str + "AF";}break;

			case 176: {str = str + "B0";}break;
			case 177: {str = str + "B1";}break;
			case 178: {str = str + "B2";}break;
			case 179: {str = str + "B3";}break;
			case 180: {str = str + "B4";}break;
			case 181: {str = str + "B5";}break;
			case 182: {str = str + "B6";}break;
			case 183: {str = str + "B7";}break;
			case 184: {str = str + "B8";}break;
			case 185: {str = str + "B9";}break;

			case 186: {str = str + "BA";}break;
			case 187: {str = str + "BB";}break;
			case 188: {str = str + "BC";}break;
			case 189: {str = str + "BD";}break;
			case 190: {str = str + "BE";}break;
			case 191: {str = str + "BF";}break;

			case 192: {str = str + "C0";}break;
			case 193: {str = str + "C1";}break;
			case 194: {str = str + "C2";}break;
			case 195: {str = str + "C3";}break;
			case 196: {str = str + "C4";}break;
			case 197: {str = str + "C5";}break;
			case 198: {str = str + "C6";}break;
			case 199: {str = str + "C7";}break;
			case 200: {str = str + "C8";}break;
			case 201: {str = str + "C9";}break;

			case 202: {str = str + "CA";}break;
			case 203: {str = str + "CB";}break;
			case 204: {str = str + "CC";}break;
			case 205: {str = str + "CD";}break;
			case 206: {str = str + "CE";}break;
			case 207: {str = str + "CF";}break;

			case 208: {str = str + "D0";}break;
			case 209: {str = str + "D1";}break;
			case 210: {str = str + "D2";}break;
			case 211: {str = str + "D3";}break;
			case 212: {str = str + "D4";}break;
			case 213: {str = str + "D5";}break;
			case 214: {str = str + "D6";}break;
			case 215: {str = str + "D7";}break;
			case 216: {str = str + "D8";}break;
			case 217: {str = str + "D9";}break;

			case 218: {str = str + "DA";}break;
			case 219: {str = str + "DB";}break;
			case 220: {str = str + "DC";}break;
			case 221: {str = str + "DD";}break;
			case 222: {str = str + "DE";}break;
			case 223: {str = str + "DF";}break;

			case 224: {str = str + "E0";}break;
			case 225: {str = str + "E1";}break;
			case 226: {str = str + "E2";}break;
			case 227: {str = str + "E3";}break;
			case 228: {str = str + "E4";}break;
			case 229: {str = str + "E5";}break;
			case 230: {str = str + "E6";}break;
			case 231: {str = str + "E7";}break;
			case 232: {str = str + "E8";}break;
			case 233: {str = str + "E9";}break;

			case 234: {str = str + "EA";}break;
			case 235: {str = str + "EB";}break;
			case 236: {str = str + "EC";}break;
			case 237: {str = str + "ED";}break;
			case 238: {str = str + "EE";}break;
			case 239: {str = str + "EF";}break;

			case 240: {str = str + "F0";}break;
			case 241: {str = str + "F1";}break;
			case 242: {str = str + "F2";}break;
			case 243: {str = str + "F3";}break;
			case 244: {str = str + "F4";}break;
			case 245: {str = str + "F5";}break;
			case 246: {str = str + "F6";}break;
			case 247: {str = str + "F7";}break;
			case 248: {str = str + "F8";}break;
			case 249: {str = str + "F9";}break;

			case 250: {str = str + "FA";}break;
			case 251: {str = str + "FB";}break;
			case 252: {str = str + "FC";}break;
			case 253: {str = str + "FD";}break;
			case 254: {str = str + "FE";}break;
			case 255: {str = str + "FF";}break;

			}
	}
	std::cout << "HexToStr:" << str << std::endl;

	return 0;
}

user image

0

Radziłbym zmienić design - strona okropna.

0

Radzilbym to jak najszybciej zdjac z netu. Bo google scachuje i bedzie skaza na portfolio.

Niestety, ale nie mozna o tej stronie powiedziec zadnego dobrego slowa. No chyba, ze to jedna wielka prowokacja i zart :D Radze zainwestowac, przede wszystkim - w profesionalny hosting oraz dobrego grafika (widac, ze grafikiem nie jestes).

0

Design zarówno głównej, jak i wersji HTML5, jest okropny, za dużo ostrych kolorów i kontrastów.

  • Tło odwraca uwagę. Można je rozjaśnić, by jakieśtam robaczki były, ale nikt nie wpadał na pomysł ich czytania;
  • "Zalecana przeglądarka: Mozilla Firefox 4 beta 4" -> takie teksty były popularne w latach 90-tych. Nie wspominając, że beta 4 to już dość nieaktualna jest (swoją drogą - mamy rok 2011 - zmień copyright);
  • Nadużywanie cieniowania.

I chyba serwis nie jest w fazie produkcyjnej - produkcja jest wtedy jak on działa, a nie "jest produkowany".

0

Porażka totalna.

0

Zalecana przeglądarka? WTF?

0

Zalecana przeglądarka: Mozilla Firefox 4 beta 4

Jeśli chcesz za pomocą css tworzyć zaokrąglone rogi i cienie pod tekstem, to popieram, jednak takie napisy sobie odpuść. Jak dobrze potniesz szablon, to warstwy zachowają swoje położenie również w starszych przeglądarkach (nawet jak zastosujesz html5), najwyżej użytkownik zobaczy uproszczoną (ale funkcjonalną) wersję szablonu (tutaj jest trochę na ten temat). Poza tym nie tylko firefox sobie radzi z css3, tak naprawdę obecnie wszystkie przeglądarki (mówię o najnowszych wersjach) bez problemu to obsługują (wyjątkiem jest jedynie IE9 i text-shadow).
Odnośnie kolorów: są tragiczne, za dużo ich i za bardzo jaskrawe (od tego oczy bolą jak nie tylko ja zauważyłem). W moim subiektywnym odczuciu w większości przypadków na stronie wystarczają trzy kolory (tło, tekst, wyróżnienie).

1

Zalecana przeglądarka: Mozilla Firefox 4 beta 4

lol

0

Dziękujemy za wszystkie, nawet najbardziej krytyczne uwagi. Postaramy się poprawić.

0
mikaskami napisał(a)

Dziękujemy za wszystkie, nawet najbardziej krytyczne uwagi. Postaramy się poprawić.

Dziękujemy?! To jest was więcej? oj oj oj

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1