4programmers.net: Wyswietlanie tagow na liscie watkow

0

Jestem w trakcie realizacji tego zadania: http://redmine.boduch.net/issues/39

Generalnie chcialbym, aby na liscie watkow wyswietlany byl tag okreslajacy dany watek (tylko jeden - najpopularniejszy), a po naprowdzeniu kursora nad ow tag, pojawialaby sie lista wszystkich tagow. Mam tylko problem z graficznym zaprojektowaniem tego.

Poki co jest tak: http://coyote.boduch.net/demo/Forum/DelphiPascal

tag1.png

tag2.png

Prosze o jakies sugestie, jak to mogloby wygladac? Linki mile widziane.

0

Jak na moje to pierwszy jest lepszy, bardziej pasuje do stylu strony i mniej się rzuca w oczy.

0

drugi, lepszy kontrast - pierwszy się zlewa

0

Wlasciwie to mialem na mysli, aby kolor tagu zmienial sie jako :hover. Ale rzeczywiscie zgadzam sie z madmikiem - kontrast jest lepszy dla drugiego koloru.

Niemniej jednak jezeli ktos bedzie mial pomysl na jeszcze inny, odmieny sposob stylizacji tagow - jestem otwarty na propozycje.

0

no to może coś pod kolor forum
173729-4programmersnet_wyswietlanie_tagow_na_liscie_watkow.png

0
Misiekd napisał(a)

no to może coś pod kolor forum

Dzieki za sugestie i przyklad. Co prawda ten kolor, ktory teraz uzylem jest kolorem wykorzystywanym na forum, ale poczekajmy co inni powiedza na ten temat :)

0

Propozycja Miskade (tak mi pasi odmienić nicka :]) jest wg mnie najlepsza

Chociaż jak zobaczyłem w dziale C++ kilka wątków z tagami, to osobiście jestem za nie robieniem ich. Zawala się przejrzystość. Dobrze napisany temat nie wymaga pokazywania jeszcze taga (który raczej powtarza się w temacie), a Ci piszący złe tematy, pewnie i tak nie tagują wątków.

0

Jestem przeciw tagom!

0

Ja bym wywalił taki na prawo nad nr stron lub obok nich. Wtedy nie będą tak niszczyły przebiegu oczu, tak samo bym zrobił z "przeniesione z".

0

mi sie podoba biala czcionka na szarym tle

0

Pomysl Miska jest ok, do tego jak kolega napisal wywalic na prawo, zeby bylo za tematem a nie przed (moze w ogóle osobna kolumna po ktorej mozna posotrtowac by bylo?)

0

Sortowanie niebadzo bo do watku moze byc przypisanych wiele tagow (max 5). Ale przesune na prawo dam screena i ankiete i wyciagne wnioski :) bo obecnie ciezko cos stwierdzic, bo odbieram sprzeczne sygnaly (niektorym sie podoba tak jak jest, a niektorym nie - coz, rozne gusta ;))

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1