KulkiWEB

0

http://kulkiweb.piniol.pl/

Zapraszam do testowania :) Gierka powstała w celu nauki i kombinowania z PHP i JavaScript więc kod na razie zawiły, ale z czasem ulegnie poprawie ;)
Wersja pierwotna: http://piniol.pl/index.php?go=kulkiex

Wszelkie sugestie i błędy można zgłaszać na [email protected] :)

Miłej zabzawy

0

Czasem po kliknięciu na kulkę nie ma reakcji. Muszę kliknąć na inną i dopiero wtedy mogę tą co chciałem wcześniej.

0

FF3 nie działa.

0

Bardzo bardzo fajne

0

anonymous 97
Nie mogłem wpisać nicka :)

Potwierdzam, raz mi się zdarzyło to, co opisał "wpisałem nick". Na FF3.6.9 śmiga (tylko dźwięk musiałem wyłączyć, nie trawię ;))

0

Problem z zaznaczeniem kulki jest mi znany. Myślałem że już go wyeliminowałem, ale jak widać nie ;) Żeby na liście "TOP" nie pokazywał się anonim to trzeba się zarejestrować ;)

0

To jeszcze kosmetyka, skoro miały być opinie :)

  • zdarzenia powinno się pisać małymi literami, czyli onclick - nie onClick
  • masz css do body, ale już tło wciskasz na sztywno w tagu - proponuję przerzucić wszystko do CSS
  • ID, klasy, zmienne, etc.. sugeruję wybrać jeden język, bo raz jest TooltipDIV, a raz punkty_title (poza tym, raz CamelCase, raz_podkreślenia) - angielski jest lepszym wyborem z braku diakrytyków
0

CSS od body przeoczyłem ;)

Co do reszty, to tak jak wspominałem... lekki burdel który trza będzie uporządkować ;) Zmienne itp. docelowo in english ;)

Marooned napisał(a)

To jeszcze kosmetyka, skoro miały być opinie :)

  • zdarzenia powinno się pisać małymi literami, czyli onclick - nie onClick
  • masz css do body, ale już tło wciskasz na sztywno w tagu - proponuję przerzucić wszystko do CSS
  • ID, klasy, zmienne, etc.. sugeruję wybrać jeden język, bo raz jest TooltipDIV, a raz punkty_title (poza tym, raz CamelCase, raz_podkreślenia) - angielski jest lepszym wyborem z braku diakrytyków
0

Fajna gierka. Tylko gdzie się podaje nick? Zrobiłem 213 i jestem jako anonymous :(

0
inż. Piniol napisał(a)

Żeby na liście "TOP" nie pokazywał się anonim to trzeba się zarejestrować ;)

;)

0

Klikam na przycisk z kulkami:

document.getElementById("enterS").load is not a function
[Break on this error] document.getElementById('enterS').load();\r\n

Później żaden JS nie reaguje.

0

Zapewne twoja przeglądarka nie ma obsługi tagu <audio>

0

Używam FF 3.0, jeśli chcesz żeby rozwiązanie z muzyką było bardziej uniwersalne polecam sound managera.

0

Niektóre odgłosy (np. najechania na element menu) kończą się trzaskiem. taki efekt powstaje, gdy wave nie kończy się ciszą - membrana głośników pozostaje wychylona i zaczyna się telepać. Żeby temu zapobiec dodaj efekt fade-out na sam koniec wave'ów.

0

108, pol planszy puste.... i w tym momencie gra zawiesila mi opere :/

0

Sorry, but your browser doesn't support HTML5 :(

No nie gadaj że przez głupi tag <audio> sobie nie pogram...

0

Ja w Operze natrzaskałem 1000 pkt. i działa :/
Bez tagu obsługi tagu <audio> będzie można pograć, ale po weekendzie ;)

0

FF 3.6.9 Dźwięki tylko w menu.
Chrome 6.0.472.59 Tak jak FF.
Opera 10.5beta wszystko ok.

0

Chętnych zapraszam do beta testów wersji 2.0 ;)

http://kulkiweb.piniol.pl/beta/

0
  • Zaznaczanie kulek jest możliwe dopiero po zakończeniu animacji znikania rzędu - fajnie jakby nie trzeba było czekać.
  • Elementy w menu powinny mieć cursor: pointer
0
Marooned napisał(a):
  • Zaznaczanie kulek jest możliwe dopiero po zakończeniu animacji znikania rzędu - fajnie jakby nie trzeba było czekać.
  • Elementy w menu powinny mieć cursor: pointer

Z tym będę walczył, bo też mnie irytuje, tylko muszę wykombinować optymalne ify żeby animacje na siebie nie nachodziły ;)

0

Na Android 4.3 działa całkiem ładnie. Animacje mogłyby być nieco bardziej płynne.

0

Zaznaczanie kulek jest możliwe dopiero po zakończeniu animacji znikania rzędu - fajnie jakby nie trzeba było czekać

No to nie trzeba już czekać ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1