Jak utworzyc wirtualny dysk ?

0

Witam chcialbym zapytac jak zrobic taki wirtualny dysk. Niektore programy szyfrujace ort! taki dysk gdzie mozna przechowywac pliki a <ort>puzniej</ort> go ukrywaja Czy ktos ma kod zrodlowy czegos takiego ???

0

jeślli chodzi o wirtualny dysk, to mozna użyć polecenia DOSa subst. Możesz go uruchomić z poziomu programu... Chyba, że masz jakieś większe wymagania

0

to chyba zajeżdża pisaniem czegoś w rodzaju sterowników

0

w windowsie nawet masz programik do tego wskazujesz literke folder na ktory ma wskazywac i masz :) do restartu afkors :P ale nazwy nie podam bo nie pamietam :/

0

Coś takiego:
subst litera_dysku: katalog_na_dysku - podłaczenie

subst litera_dysku: /d <code> - rozłączenie
np.:
`subst x: c:\temp`
`subst x: /d`
0
Adamo napisał(a)

to chyba zajeżdża pisaniem czegoś w rodzaju sterowników

A jak to zrobić?

0

no w pierwszej kolejności to chyba nauczyć się ASMa

0

sciagnij ddk - driver development kit

a czy asm jest niezbedny? tu bym polemizowal.

0
vixen03 napisał(a)

sciagnij ddk - driver development kit

Jak darmo dla win98 sie nie da ?????
Czy gdybym np. chciał stworzyć coś typu obsługa obrazu dysku (własny typ) to czy też muszę to mieć czy tylko ASM mi zostaje????

0

DDK to podstawa jeżeli chcesz pisać w C++, pod asmem można sobie jakoś poradziać bez... zakładam, że masz zamiar tworzyć sterownik w formacie WDM - działąjący na windowsach od 98 i NT4.0. Do tego wskazane byłoby posiadanie DDK ze względu na stopień skomplikowania tej architektury sterowników. DDK dla win98 jest darmowe, podobnie jak dla Win2000 /to bym polecał/ - nowsze wersje są płatne. Aha, wersja dla win2000 została po pewnym czasie wycofana z downloadu na microsofcie, ale na innych serwerach nadal jest dostępna : http://www.vckbase.com/tools/drv/win2kddk.exe. Poprzeglądaj przykłady, poczytaj helpa... DDK wymaga /do kompilacji przykładów itd/ VC++ 6 Pro lub lepiej.
Znajomość asma nie jest wymagana ale może się przydać.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1