Obejscie antiadblocka - czy mozna jakos recznie obejsc skrypty?

0

WItam, zastanwiam się od niedawna czy można jakoś narzędziami z przeglądarki (firefox) pozbyć się skryptów które wykrywają aktywnego AdBlocka na stronach, na zasadzie: jestem na danej stronie i jakoś mogę wyłączyć konkretny skrypt - narzędzia uniwersalnego na wszystkie blokery się nie spodziewam, ale może się mylę?

Poniżej przykład z wirtualnej polski - ciekawy jestem czy ktos od webmasterki może się wypowie:
screenshot-20190917171148.png

0

Jesteś programista. Programista zarabia na tym co stworzy dla klienta, Klient zarabia na reklamach. Programista robi skrypty które sprawiają, że klient nie zarabia. W efekcie programista zarabia mniej. Kto pod kim dołki kopie...

0
mr_jaro napisał(a):

Jesteś programista. Programista zarabia na tym co stworzy dla klienta, Klient zarabia na reklamach. Programista robi skrypty które sprawiają, że klient nie zarabia. W efekcie programista zarabia mniej. Kto pod kim dołki kopie...

Zaraz zaraz... Programista tworzy oprogramowanie, które pozwoli komuś zautomatyzować proces. A mógłby ten proces wykonywać ręcznie: obliczenia, roznoszenie ulotek, prasa, dystrybucja muzyki i filmów, rysowanie. To już jest zabieranie komuś pracy.

0

@PerlMonk: co innego zabieranie pracy innem zawodowm a co innego zabieranie pracy sobie :) To pierwsze było zawsze i zawsze będzie. To drugie to głupota.

0

Nie chodzi mi o brak mozliwosc obejrzenia materialu, ale o aspekt techniczny, jak takie skrypty wycinac niejako 'online' ze stron. Pytam z ciekawości.

1

Ublock + NanoDefender link

0

Okazalo sie ze uBlock Origin ma opcje 'zaznaczania elementów do usunięcia' i można powycinać po prostu te rzeczy ktorych nie chcemy na zaladowanej stronie.
Dalej nie wiem jednak jak to dziala technicznie, domyslam sie ze usuwany jest JS z tego co zaladowane w jakis magiczny sposob.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1