Wątek przeniesiony 2018-11-10 17:01 z C/C++ przez furious programming.

Wypełnianie tablicy pojedynczymi liczbami

0

Jak można wypełnić tablicę tak żeby użytkownik mógł wpisać do tablicy pojedyncze elementy tzn jak robię to za pomocą pętli to muszę nacisnąc spację żeby uzupełnić następny element tablicy. Jak zrobić to w jednej linii?

1
Render125 napisał(a):

Jak można wypełnić tablicę tak żeby użytkownik mógł wpisać do tablicy pojedyncze elementy tzn jak robię to za pomocą pętli to muszę nacisnąc spację żeby uzupełnić następny element tablicy. Jak zrobić to w jednej linii?

Mógłbyś lepiej to wyjaśnić? Chodzi ci o to, żeby wypelnic cala tablice takimi samymi elementami?

1
while(getch()!=32){}

czeka do momentu wciśnięcia spacji

0

Jeśli uzupełniam jakąś tablice liczbami to kiedy wpiszę pierwszy element i chcąc wpisać drugi muszę naciskać spację. Jak zrobić to w jednej linii po kolei?

1

przepisales drugi raz to samo, nadal wiekszosc osob nie rozumie o co ci chodzi...

chodzi ci o to,zeby nie naciskac spacji? tylko ciag liczb 123456789 i zeby uzupelnic tablice 9 elementową cyframi 1,2,3,4,5,6?

1

W sensie, że musisz mieć wciśniętą i spację i x żeby móc wpisać x?

0

Nie

1

Proponuję dodać 3 pętle np. while() ze zminą tmp wewnatrz bedzie zwiekszala sie razy dziesiec, albo zmniejszala chodzi zeby bylo 1, 10, 100... tzw. dzielnik
% oznacza resztę z dzielenia
obliczasz reszte z dzielenia
i[]=(ciag_liczbowy_wejsciowy/dzielnik)%10;

chcemy cyfrę jedności to robimy
i=i%10;
chcemy cyfre setek:
i=(i/100)%10;

Coś takiego poprobuj

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1