Technologia serwisu

0

Czy taki portal z grami gamedesire.com jest stworzony w technologii javascript i node?

2

Zanim zaczniesz zadawać takie pytania doucz się troche a potem przestaniesz zadawać takie pytania.

na froncie ZAWSZE jest html +css + javascript
Na backendzie może być w zasadzie wszystko: php, python, C# (asp), node (javascript), ruby, java, itp itd

0

Jak byś miał pojęcie, to byś wiedział, że z przodu może być Kotlin.js, Scala.js jeżeli to wydajny serwis z grami, a backend jest z którymś z tych języków, czy nawet CoffeScript jeżeli tworzył go fan Ruby i z tyłu jest RoR. Ewentualnie TypeScript z przodu. Więc nie pisz mi bzdur, że tylko absolutnie jest javascript, w którym akurat ty piszesz i jako fanboy go tu wychwalasz. Mam wtyczkę wapallyzer która tylko pokazuje bootstrap i jQuery tego serwisu.

3

ale jesteś świadom, że to wszystko potem jest "kompilowane" do czystego javascriptu i w takiej formie jest odczytywane przez każda przeglądarkę? To co podajesz to tylko nadzbiory js, nic więcej.

A z tym fanboyem to pojechałeś. skoro ja jestem "fanboyem" to każdy webdeveloper nim jest :D

0

Dlaczego furious programming mógł od razu zrozumieć, że chodziło mi o backend tej strony i napisałem dlatego Node, ponieważ wappalyzer wyświetlił mi serwer nginx. Więc może to być Node lub PHP, chyba każdy głupi wie, że frontend to javascript. A ty mi tu wyskakujesz z tym javascript i mnie obrażasz, przecież napisałem jak wół, że może to być javascript i Node. Ponieważ Node jest pisane po stronie serwera w języku javascript.

0

Koleś nie umie czytać, ze zrozumieniem i jeszcze go plusują...

0

To ty się naucz pisać ze dokładnie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1