JavaFX - jak poruszać myszką oknem ,,undecorated" i jak zrobić animacje przy zmianie sceny?

0

Jak poruszać myszką oknem ,,undecorated"? Moglibyście podlinkować coś zrozumiałego?
Jest jakaś metoda lub klasa aby zrobić animacje między scenami?
Robiąc program przy użyciu JavyFX lepiej zrobić jeden kontroler i wszystko pod niego podpinać czy do każdej sceny osobno?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

0

https://stackoverflow.com/questions/18173956/how-to-drag-undecorated-window

public class Main extends Application {

    private double xOffset = 0;
    private double yOffset = 0;

    @Override
    public void start(Stage stage) {
        Button btn = new Button();
        btn.setText("exit");
        btn.setOnAction(event -> stage.close());

        StackPane root = new StackPane();
        root.getChildren().add(btn);
        stage.setScene(new Scene(root, 300, 250));
        stage.initStyle(StageStyle.UNDECORATED);
        stage.show();

        stage.getScene().setOnMousePressed(event -> {
            xOffset = stage.getX() - event.getScreenX();
            yOffset = stage.getY() - event.getScreenY();
        });

        stage.getScene().setOnMouseDragged(event -> {
            stage.setX(event.getScreenX() + xOffset);
            stage.setY(event.getScreenY() + yOffset);
        });
    }

    public static void main(String[] args) {
        launch(args);
    }
}
IlikeJava napisał(a):

Robiąc program przy użyciu JavyFX lepiej zrobić jeden kontroler i wszystko pod niego podpinać czy do każdej sceny osobno?

A co na przykład masz na myśli? Zapewne kontroler dla każdej sceny będzie ok.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1