Jak wyświetlić w programie największą i najmniejszą liczbę z podanych?

0

Jak wyświetlić największa i najmniejsza liczbę w programie?

najmniejsza liczba mi działa bo warunek jest spelniony bo liczba wieksza jest oczywiscie x on in_v bo x jest wikeszy od nieczego ale nie wiem jak dac to zeby pokazalo wieksza liczbe (chodzi mi tylko o liczby potem sam zrobie z jednostkami)

#include "std_lib_facilities.h"

int main()
{
    double x;
    double max_v, min_v;
    string unit;
    double cm = 0.01;
    double cal = 2.54;
    double st = 12;
    double m = 100;
    double keep;


    while (cin >> x >> unit)
    {
        if( unit == "cm")
        {
            keep = x * cm;
            cout << x << "cm  = " << keep << "m" << endl;
        }

        else if ( unit == "cal")
        {
            keep = x * cal;
            cout << x << "cal  = " << keep << "cm" << endl;
        }

        else if ( unit == "st")
        {
            keep = x * st;
            cout << x<< "st  = " << keep << "cal" << endl;
        }

        else if ( unit == "m")
        {
            keep = x * m;
            cout << x << "m  = " << keep << "cm" << endl;
        }
        else if (unit != "m" || unit != "cm" || unit != "cal" || unit != "st")
            cout << "Nie obslugujemy tej jednostki" << endl;


        if ( x < min_v )
        {
            min_v = x;
            cout << min_v << unit << " To najmniejsza liczba" << endl;
        }

        if( x < max_v )
        {
            max_v = x;
            cout << min_v << unit << " To najwieksza liczba" << endl;
        }

    }

    return 0;
}
0

może powinno być:

if( x > max_v )
        {
            max_v = x;
            cout << max_v << unit << " To najwieksza liczba" << endl;
        }
0

Zdania jakie napisałeś nad kodem nie sposób zrozumieć. Daj jakąś ludzką interpunkcję.

Obszerny fragment, który przelicza jednostki fajniej by było zaprojektować czy jako funkcję, czy jako słownik (std::map).

Zakładając że na bazie udzielonych rad dopadniesz błąd logiczny, moja uwaga jest co stylu w jakim się rozwijasz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1