Program generujący nazwy

0

Cześć, mógłby mi ktoś napisać bota który by generował np.

stanisław.kowalski<losowe cyfry>

Dla was to 5minut a mi by to zajęło ok. 2dni żeby wpaść w czym to pisać. W jednym temacie widziałem w 50% takiego bota ale tylko cyfry robił random
Z góry dziękuję :)

Kod rafal-prog:

#include<iostream>
#include<time.h>
int main()
{
    srand(time(NULL));
    for (int x=0; x<14;x++)
    std::cout<<rand()%10<<"\n";        
}
0
  1. Jaki język Cię interesuje? Czy chcesz mieć kod i się bawić w grzebanie w nim, czy po prostu potrzebujesz gotową aplikację, którą uruchomisz i która Ci wygeneruje nazwy?
  2. dopisanie numerka to jedna sprawa, ale skąd ma się wziąć ten przykładowy "stanisław.kowalski"?
  3. po co Ci to?
  4. co oznacza "napisać bota " - co rozumiesz pod pojęciem "bot"? W jaki sposób chciałbyś, żeby ten program działał, jak chcesz go uruchamiać?
0

Jakby ci to napisać...

  1. Obojętnie jaki język, byle bym mógł go edytować przy nazwie(np. edytować stanisław.kowalski) i ilości generowanych takich nazw. Kopiuj i wklej takich nazw to nie problem, ale jak chcę już zrobić takich 300 to już jest bo każda musi mieć inne cyfry np. pierwsza stanisław.kowalski231723 / druga stanisław.kowalski1239812
  2. Sam będę tam to wpisywać.
  3. Bot którego kupiłem bierze z notatnika tekst i musi on być zapisany w takim formacie(?):
    stanisław.kowalski <- Nazwa którą można edytować
    Stanisław <- Imię
    Hasło
  4. Uruchamiać mogę przez CodeBlocks (mam go akurat pobrane) i wtedy będę klikać na ikonkę żeby odpalała cmd z wygenerowanymi nazwami. Bot od tak napisałem, może być program :)
1
Filip Mach napisał(a):

Dla was to 5minut a mi by to zajęło ok. 2dni żeby wpaść w czym to pisać.

Nigdy tak nie pisz.
Przy zadaniu trzeba się zastanowić, dopytać, czekać na odpowiedź, zainstalować C::B itd...
Programista za 5 minut bierze 50zł. A zanim Ty dojdziesz do takiej wprawy, miną lata.

Lekarz też Ci w 5 minut zdiagnozuje chorobę i przepisze leki, ale weźmie 100zł za wizytę.

0

Temat nieaktualny. Wezmę twoją uwagę do siebie :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1