Odwołaniem się do pól i zapisanie w tablicy asocjacyjnej - konkretny problem

0

Chciałbym odwołać się do pola error.InnerException.Errors - niestety nie wiem w jaki sposób to zrobić :-(
screenshot-20180707140935.png

Dokładnie strukturę jaką chcę wykonać to:

Dictionary<String, List<String>> errors = new Dictionary<String, List<String>>();
errors.Add(PropertyName, ArrayList.add(ErrorMessage));

Powyżej napisałem pseudokodem, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi.

Moja nieudana próba, która ma wyświetlać błędy:

foreach (var err in error.InnerException.Errors) {
Console.Writeln(err.ErrorMessage);
Console.Writeln(err.PropertyName);
}

Z góry dzięki za pomoc.

0

Chodzi Ci o wyświetlenie tych błędów odnosząc się do właściwości np. takie coś ?


foreach (var err inerror.InnerException.Errors.GroupBy(x => x.PropertyName))
{
        Console.WriteLine($"{err.Key} : {string.Join(" ", err.Select(x => x.ErrorMessage))}");
}

0

error.InnerException.Errors - c sharp podświetla że nie ma takiej zmiennej jak Errors :(

screenshot-20180707201741.png

0

To ty piszesz w javie czy c#?

0

Hej, naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc? Dodałem print screen, który pokazuje wszystkie zmienne podczas debugowania... . Czego brakuje, żebym mógł otrzymać odpowiedź... .

0

Nie musisz zrzutować sobie tego InnerException do ValidationException? Bo traktujesz jakby było zwykłym Exception, a ono nie ma właściwości Errors.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1