Po przypisaniu kluczy i wartości pusta tablica

0

witam wszystkich
Niedawno zacząłem sie uczyć programowania i mam pewien problem. Mianowicie przy pomocy pętli $.each przypisałem klucze i wartości do tablicy, ale gdy później chcę operować na tej tablicy wygląda na to że jest pusta i nie mam pojęcia dlaczego.

Poniżej zamieszczam kod

(function ($) {

    $.fn.cornersPolifil = function (cornersObj) {

        var cornersObjString = JSON.stringify(cornersObj);

        var positionData = {
            "top-left": /tl|top|left/,
            "top-right": /tr|top|right/,
            "bottom-right": /br|bottom|right/,
            "bottom-left": /bl|bottom|left/
        }

        var options = [];

        $.each(positionData,
            function(position, pattern) {
                options[position] = roundSize(pattern, position);
            });

        //nie wykonuje się żadna iteracja na tablicy options tak jakby była pusta
        $.each(options,
            function(key) {
                console.log(key);
            });

        function roundSize(pattern) {
            if (cornersObjString.match(pattern))
                return cornersObj[(cornersObjString.match(pattern))[0]];
            else
                return 0;
        }
    }

})(jQuery);

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

0
Szalony Pomidor napisał(a):

witam wszystkich
Niedawno zacząłem sie uczyć programowania i mam pewien problem. Mianowicie przy pomocy pętli $.each przypisałem klucze i wartości do tablicy, ale gdy później chcę operować na tej tablicy wygląda na to że jest pusta i nie mam pojęcia dlaczego.

Poniżej zamieszczam kod

(function ($) {

    $.fn.cornersPolifil = function (cornersObj) {

        var cornersObjString = JSON.stringify(cornersObj);

        var positionData = {
            "top-left": /tl|top|left/,
            "top-right": /tr|top|right/,
            "bottom-right": /br|bottom|right/,
            "bottom-left": /bl|bottom|left/
        }

        var options = [];

        $.each(positionData,
            function(position, pattern) {
                options[position] = roundSize(pattern, position);
            });

        //nie wykonuje się żadna iteracja na tablicy options tak jakby była pusta
        $.each(options,
            function(key) {
                console.log(key);
            });

        function roundSize(pattern) {
            if (cornersObjString.match(pattern))
                return cornersObj[(cornersObjString.match(pattern))[0]];
            else
                return 0;
        }
    }

})(jQuery);

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

A i jeszcze jedno nie chodzi mi o dodanie wartości do obiektu 'options' tylko tak jak napisałem chodzi mi o stworzenie tablicy asocjacyjnej 'options'.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1