Błąd przy walidacji pliku JPK_VAT(3)

0

A poniżej plik wygenerowany prze aplikację e-mikrofirma z wprowadzoną tylko jedną fakturą sprzedaży. Jak program ministerstwa nie generuje to nie musi być. Dane są zmyślone

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><tns:JPK xmlns:etd="http://crd.gov.pl/xml/schematy/dziedzinowe/mf/2016/01/25/eD/DefinicjeTypy/" xmlns:tns="http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<tns:Naglowek>
<tns:KodFormularza kodSystemowy="JPK_VAT (3)" wersjaSchemy="1-1">JPK_VAT</tns:KodFormularza>
<tns:WariantFormularza>3</tns:WariantFormularza>
<tns:CelZlozenia>0</tns:CelZlozenia>
<tns:DataWytworzeniaJPK>2018-03-22T18:26:42+01:00</tns:DataWytworzeniaJPK>
<tns:DataOd>2018-02-01</tns:DataOd>
<tns:DataDo>2018-02-28</tns:DataDo>
<tns:NazwaSystemu>e-mikrofirma</tns:NazwaSystemu>
</tns:Naglowek>
<tns:Podmiot1>
<tns:NIP>1111111111</tns:NIP>
<tns:PelnaNazwa>eddddd</tns:PelnaNazwa>
<tns:Email>[email protected]</tns:Email>
</tns:Podmiot1>
<tns:SprzedazWiersz>
<tns:LpSprzedazy>1</tns:LpSprzedazy>
<tns:NrKontrahenta>1111111111</tns:NrKontrahenta>
<tns:NazwaKontrahenta>dsfsdf</tns:NazwaKontrahenta>
<tns:AdresKontrahenta>sdfsf 22 m. 1 00-001 wawa</tns:AdresKontrahenta>
<tns:DowodSprzedazy>FA/2018/02/22/1</tns:DowodSprzedazy>
<tns:DataWystawienia>2018-02-22</tns:DataWystawienia>
<tns:DataSprzedazy>2018-02-22</tns:DataSprzedazy>
<tns:K_19>180.00</tns:K_19>
<tns:K_20>41.40</tns:K_20>
</tns:SprzedazWiersz>
<tns:SprzedazCtrl>
<tns:LiczbaWierszySprzedazy>1</tns:LiczbaWierszySprzedazy>
<tns:PodatekNalezny>41.40</tns:PodatekNalezny>
</tns:SprzedazCtrl>
</tns:JPK>
0

@Mr.YaHooo: @endrius
dzięki, tego nie wiedziałem, muszę to sprawdzić

0

Podczas weryfikacji merytorycznej dokumentu w programie Klient JPK 2.0 (aktualna wersja) otrzymuje raport z błędem.

V,1,ERROR,Błąd wynikający z analizy dokumentu.,cvc-complex-type.2.4.a: Niepoprawna zawartość rozpoczynająca się elementem 'tns:PelnaNazwa'. Zawartość musi być zgodna z'{"http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/":NIP}'.

0

prawdopodobnie masz niepoprawny NIP

0

Na logikę tak wynika.. ale nip jest poprawny.. plik csv generuje z offica 2007 z arkusza kalkulacyjnego.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

-<tns:JPK xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:tns="http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/" xmlns:etd="http://crd.gov.pl/xml/schematy/dziedzinowe/mf/2016/01/25/eD/DefinicjeTypy/">


-<tns:Naglowek>

<tns:KodFormularza wersjaSchemy="1-1" kodSystemowy="JPK_VAT (3)">JPK_VAT</tns:KodFormularza>

<tns:WariantFormularza>3</tns:WariantFormularza>

<tns:CelZlozenia>0</tns:CelZlozenia>

<tns:DataWytworzeniaJPK>2018-04-18T09:30:47</tns:DataWytworzeniaJPK>

<tns:DataOd>2018-03-01</tns:DataOd>

<tns:DataDo>2018-03-31</tns:DataDo>

<tns:NazwaSystemu>OPTIMA</tns:NazwaSystemu>

</tns:Naglowek>


-<tns:Podmiot1>

<tns:PelnaNazwa>xxx xxx xxxx</tns:PelnaNazwa>

<tns:Email>[email protected]</tns:Email>

</tns:Podmiot1>

Dane zamieniłem na xxx ale faktycznie brakuje tns z nipem

0

Rozumiem że brakuje ;

<tns:NIP>1111111111</tns:NIP>

pytanie jaki jest powód, sam plik w podglądzie w ms office wygląda odopwiednio

0

@Grzesiek G ..

pytanie jaki jest powód, sam plik w podglądzie w ms office wygląda odopwiednio

nie wiem, nie generuję pików JPK z ms-offica czy też pliku CSV

0

Witam, nie mogę zrobić konwershi pliku csv na xml podaje mi blad w formularzu w tych komorkach KodFormularza kodSystemowy wersjaSchemy WariantFormularza CelZlozenia
JPK_VAT JPK_VAT(3) 1-1 3 0 warotsci raczej sa dobre wiec nie rozumiem problemu, może formatowanie nie takie używam OO Calc.

0
fruwaj71 napisał(a):
Bogaty Ogórek napisał(a):

KodFormularza kodSystemowy wersjaSchemy WariantFormularza CelZlozenia DataWytworzeniaJPK DataOd DataDo
JPK_VAT JPK_VAT (3) 01-sty 3 0 2018-02-07T1747Z 2018-01-01 2018-01-31

wersjaSchemy ma być 1-1 a nie 01-sty jak u Ciebie. niestety excel domyślnie tak ustawia... ja ostatnio nie mogąc sobie z tym poradzić w excelu najpierw stworzyłem gotowy plik csv w excelu a później otworzyłem go notatnikiem i ręcznie zmieniłem wersjęSchemy z 1.sty na 1-1 i zadziałało :)

ten sam błąd - to samo rozwiązanie; dziękuję!!!!

0
V,1,ERROR,Błąd wynikający z analizy dokumentu.,cvc-minLength-valid: Wartość '' z length = '0' jest niepoprawna ze względu na minLength '1'.

CO TU JEST ŹLE ??

1
NOMIN napisał(a):

V,1,ERROR,Błąd wynikający z analizy dokumentu.,cvc-minLength-valid: Wartość '' z length = '0' jest niepoprawna ze względu na minLength '1'.

CO TU JEST ŹLE ??

w pliku XML masz pusty węzeł

0

13 strona wątku a pytający nie zauważyli, że bez podania źródła nie da się odpowiedzieć co jest nie tak... błąd mówi tylko o tym, ze nie wypełniłeś wszystkich wymaganych wartości.

0

nawet nie wiem w której linii jest błąd czy pusto. Powinno być napisane błąd w linii x, a teraz jak to znaleźć ?

1

Zainstaluj notepad++, dodaj sobie wtyczke XML Tools

Otwórz jpk w n++ i użyj opcji Validiate now z xml tools gdzie podasz plik xsd ściągnięty ze stron MF

0

**Prosiłbym o pomoc, przejrzałem cały wątek na temat tns ale daje wyskakuje mi bład: **

Zdarzenie,Pozycja,Status końcowy,Status końcowy (opis),Opis problemu

V,1,ERROR,Błąd wynikający z analizy dokumentu.,cvc-complex-type.2.4.a: Niepoprawna zawartość rozpoczynająca się elementem 'tns:ZakupWiersz'. Zawartość musi być zgodna z'{"http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/":SprzedazWiersz, "http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/":SprzedazCtrl}'.

NIgdy nie miałem takiego problemu, siedzie i patrze w ten plik już godzinę i wydaję się ok

0

Witam, jest ktoś w stanie pomóc jakbym przesłał mu plik do wglądu?

Z góry bardzo dziękuje.

0

A weź spreparuj na podstawie gotowego pliku po jednym weźle z xml zanomizuj i wstaw na forum. Zajmie Ci to minutę, danych nie sprawdzamy tylko strukturę...

0

Wkleiłem z pliku XLM to co pokazuje >tns:ZakupWiersz< - dziwi mnie, iż pokazuje od liczby 4, w pliku nie widać 1,2,3 to może być problem? D

Dziękuje za pomoc

<tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>4</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7491515495</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Brenntag Polska Sp. Z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>J.Bema 21, 47-224 Kedzierzyn Kozle</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>A060399194</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-04</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-04</tns:DataWplywu><tns:K_45>2816</tns:K_45><tns:K_46>647.68</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>5</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6181876175</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inzynierow I Technikow Rolnictwa</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Zacisze 2, 62-800 Kalisz</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>417/sitr/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-09-15</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-09-15</tns:DataWplywu><tns:K_45>2395</tns:K_45><tns:K_46>550.85</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>6</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7850001751</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPUH Polin Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Nowowiejska 2, 63-130 Ksiaz Wielkopolski</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fv/2368/18</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-03</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-03</tns:DataWplywu><tns:K_45>217.75</tns:K_45><tns:K_46>50.08</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>7</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1582/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-17</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-17</tns:DataWplywu><tns:K_45>336</tns:K_45><tns:K_46>77.28</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>8</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1541/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-09</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-09</tns:DataWplywu><tns:K_45>700</tns:K_45><tns:K_46>161</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>9</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1550/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-10</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-10</tns:DataWplywu><tns:K_45>98</tns:K_45><tns:K_46>22.54</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>10</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6312268448</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPH Stanlab Sp.J P.Maczka, K.Bryda</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>K.Olszewskiego 13, 20-481 Lublin</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>18E02223</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-11</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-11</tns:DataWplywu><tns:K_45>6027</tns:K_45><tns:K_46>1386.21</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>11</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6312268448</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPH Stanlab Sp.J P.Maczka, K.Bryda</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>K.Olszewskiego 13, 20-481 Lublin</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>18E02275</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-18</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-18</tns:DataWplywu><tns:K_45>2904</tns:K_45><tns:K_46>667.92</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>12</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830000889</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Przedsiebiorstwo Innowacyjno Wdrozeniowe Lubanta S.A</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Armii Poznan 49, 62-030 Lubon </tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>f/1/18/000442</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-23</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-23</tns:DataWplywu><tns:K_45>422.43</tns:K_45><tns:K_46>92.51</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>13</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5261005306</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>FedEx Express Polska Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Krucza 16 lok 22, 00-526 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>POZ/2018/10/09999/00044</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-19</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-19</tns:DataWplywu><tns:K_45>139.2</tns:K_45><tns:K_46>32.02</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>14</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5261005306</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>FedEx Express Polska Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Krucza 16 lok 22, 00-526 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>POZ/2018/10/09999/00018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-09</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-09</tns:DataWplywu><tns:K_45>162.4</tns:K_45><tns:K_46>37.35</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>15</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>1181882109</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Eko. Recykling   Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Macierzysz, ul Slowecinska 14 05-850 Ozarow Mazowiecki</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fv/43/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-18</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-18</tns:DataWplywu><tns:K_45>944</tns:K_45><tns:K_46>217.12</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>16</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5270005984</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Euro-Net Sp. Z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Muszkieterow 15, 02-273 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fav/5629</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-09-29</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-09-29</tns:DataWplywu><tns:K_45>4047.97</tns:K_45><tns:K_46>931.03</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>17</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>8952025603</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPM Innowacje Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Kukulcza 5, 51-418 Wroclaw</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>4173/INN/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-05</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-05</tns:DataWplywu><tns:K_45>114.63</tns:K_45><tns:K_46>26.36</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>18</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>8581378074</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>F.H.U Export-Import Erfolg Magdalena Szpyt-Goslinska</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Gryfinska 26, 74-100 Gryfino</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1046/MAG/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-02</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-02</tns:DataWplywu><tns:K_45>173</tns:K_45><tns:K_46>39.79</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupCtrl><tns:LiczbaWierszyZakupow>18</tns:LiczbaWierszyZakupow><tns:PodatekNaliczony>5533.9</tns:PodatekNaliczony></tns:ZakupCtrl></tns:JPK>
1

XML jest czuły na wielkość znaków w węzłach, u ciebie element otwierający jest inny od zamykającego

<tns:zakupwiersz>
	<tns:lpzakupu>4</tns:LpZakupu>
	<tns:nrdostawcy>7491515495</tns:NrDostawcy>
	<tns:nazwadostawcy>Brenntag Polska Sp. Z o o </tns:NazwaDostawcy>
	<tns:adresdostawcy>J.Bema </tns:DowodZakupu>
	<tns:datazakupu>2018-10-04</tns:DataZakupu>
	<tns:datawplywu>2018-10-04</tns:DataWplywu>
	<tns:k_45>2816</tns:K_45>
	<tns:k_46>647.68</tns:K_46>
</tns:ZakupWiersz>

i tak tns:zakupwiersz <> tns:ZakupWiersz Powinno być tns:ZakupWiersz, itd. dokładnie tak jak w xsd: https://www.mf.gov.pl/documents/764034/6145258/Broszura+JPK_VAT%283%29+wersja+20180214.pdf

To nawet nie jest poprawny xml, nie mówiąc o JPK....

0

Dziękuje za odpowiedź, przepraszam za żle podesłany xlm, ale nie za bardzo wiem jak to zrobić.
Nie do końca nadal wiem gdzie dokładnie jest błąd. Chodzi o ten dokładnie wiersz, który wstawiłeś?
Robie sam JPK od początku co miesiąc nigdy taki błąd mi nie wyskakiwał.
Patrząc w broszurę JPK dane mam wpisywane tak jak wymagają.

Dziękuje za pomoc.

0

Zwróć uwagę na wielkość liter w tagach.

0

Jeżeli robiłeś ctrl+c i ctrl+v to zawartość pliku weszła do posta, zwróć uwagę, że każdy tag otwierający jest pisany małymi literami, a zamykający zgodnie ze specyfikacją XSD, xml jest case sensitve więc a <> A itd. dlatego pisałem że węzeł tns:zakupwiersz ma niepoprawną nazwę i dodatkowo nie ma poprawnego zamknięcia. Przykład:

<a>foo</A>

Nie jest poprawnym xmlem bo węzeł <a> to nie to samo co węzeł <A> i to masz w każdym węźle w podanym przykładzie.

0

Teraz spojrzałem co jest w źródle Twojego posta, masz poprawnie tylko mechanizm forum zmienia literki na małe.
Ale to i tak na nic bo bez pliku całego nie sprawdzimy całości.

0

Dziękuje za odpowiedzi, ale jakby nadal nie do końca rozumiem co tak na prawdę musiałbym zmienić w pliku Exel-a, który daje do konwersacji na xlm w programie JPK aby było dobrze. Dla mnie mój plik za październik nie różnie się niczym od plików z poprzednich miesięcy. Dlaczego w tej chwili po konwersacji na xlm wyskakują błędy. Dziękuje

0

Czyli jak rozumiem masz plik csv, który przekształcasz przy pomocy klienta jpk?
No to udostępnij ten plik anomizujac dane, a kwoty dając wszystkie np na 1.
Ewentualnie sprawdź czy w nazwach, adresach nie masz znaków zastrzeżonych przez xml, czyli: < > " ' &. Jeżeli tak to usuń te znaki i sprawdź czy efekt będzie poprawny.

0

**Tak dokładnie, konwertuje excel na csv i chce wysłać, wtedy wyskakuje błąd:
**
Zdarzenie,Pozycja,Status końcowy,Status końcowy (opis),Opis problemu

V,1,ERROR,Błąd wynikający z analizy dokumentu.,cvc-complex-type.2.4.a: Niepoprawna zawartość rozpoczynająca się elementem 'tns:ZakupWiersz'. Zawartość musi być zgodna z'{"http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/":SprzedazWiersz, "http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/":SprzedazCtrl}'.

Poniżej wklejam cały plik csv

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><tns:JPK xmlns:etd="http://crd.gov.pl/xml/schematy/dziedzinowe/mf/2016/01/25/eD/DefinicjeTypy/" xmlns:tns="http://jpk.mf.gov.pl/wzor/2017/11/13/1113/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"><tns:Naglowek><tns:KodFormularza kodSystemowy="JPK_VAT (3)" wersjaSchemy="1-1">JPK_VAT</tns:KodFormularza><tns:WariantFormularza>3</tns:WariantFormularza><tns:CelZlozenia>1</tns:CelZlozenia><tns:DataWytworzeniaJPK>2018-11-11T09:30:47</tns:DataWytworzeniaJPK><tns:DataOd>2018-10-01</tns:DataOd><tns:DataDo>2018-10-31</tns:DataDo><tns:NazwaSystemu>Excel</tns:NazwaSystemu></tns:Naglowek><tns:Podmiot1><tns:NIP>7831367706</tns:NIP><tns:PelnaNazwa>Vigrolux Hanna Szarecka</tns:PelnaNazwa><tns:Email>[email protected]</tns:Email></tns:Podmiot1><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>1</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>8261451740</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Gospodarstwo Ogrodnicze Stasiak Piotr</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Kraski Dolne 23, Maciejowice 08-480</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>39/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-29</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-29</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>2</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>7341058524</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>F.H Ogrodnik Beata Slaby</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Wieloglowy 220, Wieloglowy 33-311</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>38/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-26</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-26</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>3</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>7341058524</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>F.H Ogrodnik Beata Slaby</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Wieloglowy 220, Wieloglowy 33-311</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>37/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-22</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-22</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>4</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>8261988150</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Produkcja Rolno-Ogrodnicza Mariusz Stasiak</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Kosciuszki 78, Maciejowice 08-480</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>36/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-17</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-17</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>5</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>9680015205</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>PHU Chojnacki Centrum Rolno Ogrodnicze</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Rogatka 9a, Opatowek 62-860</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>35/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-13</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-13</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>6</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>6181013304</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Lidia Horti Logistic Miroslaw Gimla</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Rogatka 16, Opatowek 62-860</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>34/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-13</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-13</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>7</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>6181013304</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Lidia Horti Logistic Miroslaw Gimla</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Rogatka 16, Opatowek 62-860</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>33/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-12</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-12</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>8</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>8272201403</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Grupa Producentow Owocow I Warzywo BOTOMA Sp.z o.o.</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Mroczki Male 7a, Blaszki 98-235</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>32/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-11</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-11</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>9</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>6661253540</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Gospodarstwo Ogrodnicze Dorota I Krzysztof Malczyk</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Maszewo 30, Goleniow 72-100</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>31/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-08</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-08</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>10</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>5431883745</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Gospodarstwo Rolne Zdzislaw Czarkowski</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Domanowo 3, Bransk 17-120</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>30/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-05</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-05</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>11</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>5361915309</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Centrum Ogrodnicze Gardenik Sp z o o </tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Nowodworska 83, Lasjki 05-119</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>29/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-05</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-05</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>12</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>6181007344</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>F.H.U Agro-Service Eugeniusz Banasiak</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Polko 50, Kalisz 62-800</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>28/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-03</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-03</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>13</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>5361098980</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Gospodarstwo Rolno Ogrodnicze Mariusz Jablonski</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Rajszew Mazowiecka 97, Jablonna 05-110</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>27/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-02</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-02</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:SprzedazWiersz><tns:LpSprzedazy>14</tns:LpSprzedazy><tns:NrKontrahenta>5361099672</tns:NrKontrahenta><tns:NazwaKontrahenta>Gospodarstwo Rolno Ogrodnicze Zbigniew Jablonski</tns:NazwaKontrahenta><tns:AdresKontrahenta>Rajszew Mazowiecka 86, Jablonna 05-110</tns:AdresKontrahenta><tns:DowodSprzedazy>26/2018</tns:DowodSprzedazy><tns:DataWystawienia>2018-10-02</tns:DataWystawienia><tns:DataSprzedazy>2018-10-02</tns:DataSprzedazy><tns:K_19>1</tns:K_19><tns:K_20>1</tns:K_20></tns:SprzedazWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>1</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7661993674</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>cid-rol sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Taszarowa 19, 62-100 Wagrowiec</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>433/M0P/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-11</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-11</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>2</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5261005306</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>FedEx Express Polska Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Krucza 16 lok 22, 00-526 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>Poz/2018/10/09999/00080</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-25</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-25</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>3</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6772384191</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>HortiAdNet Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Szablowskiego 6/37, 30-127 Krakow</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>10/10/2018/PO</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-23</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-23</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>4</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7491515495</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Brenntag Polska Sp. z o. o. </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. J.Bema 21, 47-224 Kedzierzyn Kozle</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>A060399194</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-04</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-04</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>5</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6181876175</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Stowarzyszenie Naukowo Techniczne Inzynierow I Technikow Rolnictwa</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Zacisze 2, 62-800 Kalisz</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>417/sitr/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-09-15</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-09-15</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>6</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7850001751</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPUH Polin Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Nowowiejska 2, 63-130 Ksiaz Wielkopolski</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fv/2368/18</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-03</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-03</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>7</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul.Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1582/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-17</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-17</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>8</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1541/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-09</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-09</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>9</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830031803</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Alitom PUH Tomasz Wozniak</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Powstancow Wlkp 48, 62-031 Lubon</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1550/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-10</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-10</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>10</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6312268448</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPH Stanlab Sp.J P.Maczka, K.Bryda</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. K.Olszewskiego 13, 20-481 Lublin</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>18E02223</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-11</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-11</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>11</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>6312268448</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPH Stanlab Sp.J P.Maczka, K.Bryda</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. K.Olszewskiego 13, 20-481 Lublin</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>18E02275</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-18</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-18</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>12</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>7830000889</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Przedsiebiorstwo Innowacyjno Wdrozeniowe Lubanta S.A</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Armii Poznan 49, 62-030 Lubon </tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>f/1/18/000442</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-23</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-23</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>13</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5261005306</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>FedEx Express Polska Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Krucza 16 lok 22, 00-526 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>POZ/2018/10/09999/00044</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-19</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-19</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>14</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5261005306</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>FedEx Express Polska Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Krucza 16 lok 22, 00-526 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>POZ/2018/10/09999/00018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-09</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-09</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>15</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>1181882109</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Eko. Recykling   Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>Macierzysz, ul Slowecinska 14 05-850 Ozarow Mazowiecki</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fv/43/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-18</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-18</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>16</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>5270005984</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>Euro-Net Sp. z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Muszkieterow 15, 02-273 Warszawa</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>fav/5629</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-09-29</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-09-29</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>17</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>8952025603</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>PPM Innowacje Sp z o o </tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Kukulcza 5, 51-418 Wroclaw</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>4173/INN/10/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-05</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-05</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz><tns:ZakupWiersz><tns:LpZakupu>18</tns:LpZakupu><tns:NrDostawcy>8581378074</tns:NrDostawcy><tns:NazwaDostawcy>F.H.U Export-Import Erfolg Magdalena Szpyt-Goslinska</tns:NazwaDostawcy><tns:AdresDostawcy>ul. Gryfinska 26, 74-100 Gryfino</tns:AdresDostawcy><tns:DowodZakupu>1046/MAG/2018</tns:DowodZakupu><tns:DataZakupu>2018-10-02</tns:DataZakupu><tns:DataWplywu>2018-10-02</tns:DataWplywu><tns:K_45>1</tns:K_45><tns:K_46>1</tns:K_46></tns:ZakupWiersz></tns:JPK>

Dziękuje za pomoc

0

Brakuje Ci 2 węzłów SprzedazCtrl i ZakupCtrl, przekładając to na CSV to jakbyś nie miał wypełnionych kolumn:
LiczbaWierszySprzedazy, PodatekNaliczony, LiczbaWierszyZakupow, PodatekNaliczony

I nie wkleiłeś csv tylko xml-a...

0

W takim razie nie wiem jak wkleić csv, bo otwiera mi go system w albo w notatniku albo w wordzie, sorry ale nigdy go w niczym innym nie otwierałem. Przy wypełnianiu pliku w excelu mam wszystkie kolumny od lp.1 do 14 w sprzedaży i 18 w zakupach. Mogę najwyżej przesłać tego csv na maila takiego skonwertowanego z excela. Ja juź nie mam pomysłu co mogę w pliku zmienić aby było ok.

0

Csv otwierasz w notatniku i wklejasz, lub dodaj jako załącznik do posta

0

To teraz dodam jako załącznik:

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1