Jak przypisać dane z pliku do tablicy?

0

Witam wszystkich
zaczynam uczyć się programowania i wymyśliłem sobie ćwiczenie, że napisze "dziennik elektroniczny". Program z pliku pobiera listę uczniów i zapisuję ją do tablicy dynamicznej po czym "nauczyciel" może wybrac ucznia i wprowadzać mu oceny , ale niestety napotkałem problem na samym początku jak przypisać dane z pliku txt do tablicy mam cos takiego

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <cstdlib>
#include <string>
#include <Windows.h>
#include <vector>
using namespace std;

int klasy;
vector <string> kl_p;
int main() 
{	
int i;

cout<<"********************************************************************************\n"<<endl;		
cout<<"\t\tWitaj w dzienniku elektronicznym Gimnazjum!\n"<<endl;
cout<<"\n********************************************************************************"<<endl;

ifstream one;
string dane1;
one.open("1klasa.txt");

while(getline(one,dane1))
{
kl_p.push_back(dane1);
cout<<"\n"<<dane1;
}

cout<<"\n--------------------------------"<<endl;

	return 0;
}

program wczytuję dane i wyświetla mi liste uzytkowników a jak z przypisac 1 wiersz do 1 elemento tablicy?

0

program wczytuję dane i wyświetla mi liste uzytkowników a jak z przypisac 1 wiersz do 1 elemento tablicy?

Przecież tak robisz w kodzie.

Pozbądź się globalnych deklaracji. Są całkiem zbędne.

0
YooSy napisał(a):

program wczytuję dane i wyświetla mi liste uzytkowników a jak z przypisac 1 wiersz do 1 elemento tablicy?
Przecież tak robisz w kodzie.

Pozbądź się globalnych deklaracji. Są całkiem zbędne.

to nie rozwiąże mojego problemu xD
to jak wyświetlić wybrany element?
np pytam uzytkownika który uczeń go interesuje jak wpisze 4 to wyswietli mu imie nazwisko 4 ucznia

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1