Program nie działa przy uruchamianiu z dysku

0

Mój program napisany w Visual Studio działa w trybie debug i/lub release ale nie uruchamia się przy zamkniętym programie, gdy chcę go uruchomić z dysku, dlaczego tak się dzieje?

0

Jakieś konkretne objawy, czy po prostu po dwukliku absolutnie nic się nie dzieje?

0

To taka aplikacja konsolowa. I po kliknięciu z dysku otwiera się i od razu zamyka. Nic nie widać.
W debug działa normalnie, po tym jak dałem F9 przy return 0

0
aram100 napisał(a):

To taka aplikacja konsolowa. I po kliknięciu z dysku otwiera się i od razu zamyka.

Bo może brakuje instrukcji oczekującej na wciśnięcie enter?

1

Wciśnij sobie kombinację klawiszy "Windows + R" i wpisz "cmd". Przejdź do folderu gdzie masz swój program - pewnie będzie to folder "bin/debug" i tam uruchomić odpowiedni plik exe.
Można też w programie konsolowym na końcu dodać Console.ReadKey(), która spowoduje, że okno nie zamknie się do momentu naciśnięcia klawisza na klawiaturze.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1