samozamykająca się konsola

0

Hej! Zacząłem naukę C++ w Visual Studio i napisałem program z cukierkami od Zelenta. Wlączyłem i konsola po zakończeniu kodu sama się zamyka. W pewnym stopniu sobie poradzilem z tym dając system("pause");, lecz chciałbym wiedziec czy da się, by konsola nie znikała bez tej komendy jakoś inaczej?

2

Uruchamiaj swój program przez Ctrl+F5 (bez trybu debugowania) albo spod konsoli i wtedy nie zniknie.

1

Ustaw debugger, jak masz na końcu programu np return 0 to ustaw na to debugger (taka czerwona kropka w vs się pojawi jak to ustawisz)

0

Hasło do wyguglania "press enter to continue". Jest o tym nawet cała książka...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1