Problem ze stroną internetową na serwerze

0

Witam.

Zostałem wrzucony w tworzenie strony internetowej, niestety nie mam czasu na naukę z poradników, muszę uczyć sie wszystkiego na błędach.
Mam serwer i domene. Na domenie jest strona internetowa. Chce ją wyłączyć i chce żeby pokazywał się inny plik html z zegarem, który odlicza czas do otwarcia strony. Ten plik mam już gotowy, wszystko działa tylko jak go wrzucić na serwer i zastąpić poprzedni, tak żeby tego co jest obecnie nie usuwać?

I jak na serwerze ustawić jakiś błąd, np 404 żeby po prostu nie można było otworzyć stronie bo zależy mi na czasie, żeby nikt tego teraz nie zobaczył?

Pozdrawiam i proszę na pomoc

0

albo podmieniasz plik index.html albo robisz tymczasowe przekierowanie na inny plik, lub domenę/subdomenę w którym jest twój plik z zegarem

0

ściągasz program do obsługi FTP np Total commander, łączysz się do serwera. Kopiujesz plik index.html na swój komputer by sie nie zgubił a na serwerze wgrywasz swój zegar pod nazwą index.html.

a 404 to w tym miejscu co jest plik index.html na serwerze tworzysz plik o nazwie ".htaccess" (tak ta kropka przed jest ważna) i wgrywasz go obok index.html.
Co w tym pliku?

RewriteEngine on 
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(index.html)?$ 
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.(gif|jpeg|png|css|js)$ 
RewriteRule .* / [L,R=302]

Spowoduje to przekierowanie twoich podstron na stronę z zegarem czyli na index.html

0

Lepiej Dac idą i else jeżeli czas minie to strona działa jeżeli nie to cechuje np date ile czasu pozostalo

0
czysteskarpety napisał(a):

albo podmieniasz plik index.html albo robisz tymczasowe przekierowanie na inny plik, lub domenę/subdomenę w którym jest twój plik z zegarem

Tak chyba zrobie, jednak.. czy index.html i index.php to to samo? .html nie mogę znaleźć w ogóle, a wiem że to mam zmienić w domains->mojadomena-> publichtml i tam nie ma tego pliku

a jak zrobić subdomenę żeby mi to przekierowywało i był widoczny tylko zegar?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1