Tyle samo pozycji w pierwszym Listbox1 co w drugim Listbox2

0

Siemka. Potrzebuje małej pomocy. Ja zrobić by w Listbox1 mieć tyle samo pozycji co w drugim Listbox2. Nie chodzi mi o kopiowanie zawartości, tylko o puste pozycje bez żadnego znaku. Tyle że będzie tyle samo elementów. Najlepiej gdyby dało się tak to zrobić, że wyrównuje ilość indeksów pustymi elementami, gdyż może być sytuacja że dodam jakieś już elementy i nie chce ich nadpisać pustymi tylko dodać brakujące jako puste(bez znaku) żeby było tyle samo indeksów w jednym i drugim Listboxie Wyjaśniam co znaczy pusty: jakby dodawać z Edita do Listboxa bez żadnego znaku wpisanego w Edicie

0
 while ListBox2.Items.Count < ListBox1.Items.Count do
    ListBox2.Items.add('');
0
Łasica napisał(a):

Ja zrobić by w Listbox1 mieć tyle samo pozycji co w drugim Listbox2. Nie chodzi mi o kopiowanie zawartości, tylko o puste pozycje bez żadnego znaku. Tyle że będzie tyle samo elementów.

Podczas dodawania pozycji do ListBox1 od razu dodawaj do ListBox2 – dzięki temu liczba pozycji w obu kontrolkach zawsze będzie taka sama. I tak samo postępuj podczas usuwania pozycji.

Poza tym, ten problem niedawno był poruszany, przy okazji pisania odtwarzacza przez znanego anonima. Użyj wyszukiwarki i odszukaj ten wątek – znajdziesz tam trochę przydatnego kodu.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1