Czy ten skrypt jest napisany w C++ ?

0

Cześć. Kolega podesłał mi pewien skrypt i chciałbym się dowiedzieć w jakim języku jest on napisany (wydaje mi się, że C++, ale nie wiem do końca) oraz mam kilka pytań.

int toggle;

int Wait = 500;

main{
if(event_progress(6)) {
toggle=!toggle;
}
if(toggle) {
combo_run(Turbo_1);
}
}

combo Turbo_1 {
set_val(PS4_L1, 100);
wait(40);
wait(Wait);
}

Tak to wygląda. Wiem, że klamerki nie są wszędzie tam gdzie powinny i kod jest chaotyczny ale przepisałem dokładnie tak jak wygląda. Jest to skrypt do PS4, który można używać przez CronusMAX. Skrypt odpowiada, żeby co pół sekundy był wciskany na padzie dany guzik. "event_press(6)" to jest przycisk na kontrolerze L1. Cały skrypt polega na tym, że co pół sekundy jest wciskany przycisk L1, który w grze odpowiada za jakąś czynność. Pierwsze wciśnięcie guzika włącza skrypt a drugie wciśnięcie go wyłącza.

Czy można to przerobić w taki sposób, żeby działało to na czas? Wciskam przycisk, skrypt działa przez 3 godziny po czym się wyłącza.
Dodałem c++ w tagu bo tak mi się wydaje, że to ten język.

0

to nie jest c++ nie ma funkcji main nawiasow () wiec to jest niemozliwe by sie skompilowalo w cpp

0

http://cronusmax.com/downloads/

Nie wiem gdzie to jest kompilowane i czy w ogóle jest. CronusMAX to takie urządzenie do Playstation 4 do którego można wgrywać skrypty takie jak ten, który podałem wyżej i jakoś to działa. Jest to pisane w ich aplikacji, którą można ściągnąć na PC. Tyle wiem.

1

Z CronusMax:

Macros on the CronusMAX PLUS as programmed using GPC which is a programming language with a C style syntax.

0
atmal napisał(a):

Z CronusMax:

Macros on the CronusMAX PLUS as programmed using GPC which is a programming language with a C style syntax.

Możesz przyjacielu bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Jest to pisane w C z dodatkiem czegoś czy co?

http://cronusmax.com/gpclib/?s=4089
Tutaj jest ANTI-AFK np ale nie rozumiem dużo z tego. Czy osoba, która zaczyna obiektowość w C++ jest w stanie coś ogarnąć sama w temacie takich skryptów?

1

To nie jest ani C, ani C++, to GPC który ma składnie podobną do C.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1