Back-up czy import do projektu na github?

0

Chcę wrzucić na github mój projekt, który jest całkowicie powiązany z bazą danych SQL. Zastanawiam się, czy na github powinienem umieścić back-up tej bazy w formacie .bak, czy wersję export/import w formacie .dacpac. Na pierwszy rzut oko niczym się nie różnią, ale sprawdziłem, że back-up zajmuje kilka MB, a wersja export/import tylko kilka KB.

1

A czemu nie SQL?

1

Zależy to mocno od bazy, ale generalnie "baza" to nie tylko same dane. Te mniej zabawkowe systemy zapisują też sporo dodatkowych danych dzięki którym może potem działać optymalizator kosztowy.

0

Zatem jak napisał somekind, wygeneruję skryptem wersję SQL. Jest to raczej prosta baza. Ta opcja wystarczy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1