Nazewnictwo w języku angielskim

0

Mam problem z prawidłowym nazywaniem klas, metod, zmiennych ,itd. w języku angielskim. Doradzi ktoś jak sobie z tym poradzić? Istnieją może jakieś wtyczki do IDE, które po przeskanowaniu kodu "zaproponują" lepszą nazwę?

0

There are 2 things hard in CS:

  1. Naming things
  2. Cache invalidation
  3. Off-by one errors
  4. Cache invalidation
0

Może to Ci pomoże wklejam poniżej cytat z pewnego tematu o code review: link tutaj

hcubyc napisał(a):
  1. Przeleć kod sonarem, w nowej wersji instalacja jest bardzo prosta, a pewnie zaproponuje ci refaktor takich metod jak np. addProductToModel(BuyProduct product, Integer booksQuantity)

Nie wiem o co do końca chodzi, ale może tego szukasz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1