Strona oparta na DIVach

0

Robiłem kurs by nauczyć się tworzyć stronę na divach,robiłem wszystko tak jak na kursie,ale nie wszystko działa. Strona ma być jak w załączniku,oto kod,który napisałem.
Dodawałem także body,ale to nic nie zmieniało.
Strona ma wyglądać jak w załączniku.

 
<html lang="pl">
<head>
<meta charset="utf-8">
<title> Najlepsze seriale </title>
<meta name="description" content="Serwis prezentuje subiektywne top 5 seriale"/>
<meta name="keywords"  content="seriale,top5"/> 
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
</head> 


<style>
#logo

{

width: 1000px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

}

#logo1

{

background-color: black;
color:white;
text-align:center;
padding:15px;

}

#menu

{

float:left;
background-color:lightgray;
width:120px;
min-height:620px;
padding:10px;

}

#środek

{

float:left;
padding:20px;
width:600px;

}

#reklama

{
float:left;
width:160px;
min-height:620px;
padding:10px;
background-color:lightgray;

}

#stopka

{
clear:both;
background-color:black;
color:white;
text-align:center;
padding:20px;

}


 </style>
<div="menu">
DR HOUSE </br>
True Detective </br>
Breaking Bad </br>
Bin Bang Theory </br>
Z Archiwum X </br>
</div>
<div id="środek">
<h2>Lista odcinków serialu Dr House</h2>


Dr House (ang. House; House, M.D.) – amerykański medyczny serial telewizyjny produkowany dla stacji telewizyjnej FOX, który zadebiutował na antenie 16 listopada 2004 roku
Głównym bohaterem serialu jest amerykański lekarz Gregory House. W każdym odcinku dr House, wraz ze swoim zespołem (w pierwszych trzech seriach to lekarze Allison Cameron, Robert Chase i Eric Foreman, od czwartej serii Eric Foreman, Chris Taub, Lawrence Kutner oraz Remy Hadley, znana jako „Trzynastka”, od 6 serii Chris Taub, Eric Foreman, Remy Hadley i z powrotem Robert Chase, od 7 serii Chris Taub, Eric Foreman, Robert Chase i Martha M. Masters, a w ósmej serii Jessica Adams, Taub, Chase i Chi Park), próbuje zdiagnozować i wyleczyć pacjentów, którzy trafiają do szpitala z rozmaitymi objawami, niewyjaśnionymi wcześniej przez innych lekarzy. Ważną częścią fabuły serialu jest prywatne życie House’a oraz członków jego zespołu lekarskiego, a także układy interpersonalne panujące w szpitalu.
</div>
<div id="reklama">
<img src="reklama.jpg">
</div>

<div id="stopka">
Najlepsze Seriale-TOP 5 &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone 
</div>



<div id="logo"> 
</div>


<div id="logo1">
<h1> Najlepsze seriale-subiektywne TOP 5 </h1>
</div>

</html>
1

Div'y z logami na początek, przed </HTML> Zamknij jeszcze sekcje body.

1

też by było fajnie jakbyś style przeniósł do oddzielnego pliku, byłoby bardziej czytelnie

1

Na pewno brakuje div'a "conteiner" w którym powinny się znajdować wszystkie pozostałe div'y. Jeszcze raz prześledź kurs. W razie problemów wklej cały kod.

<div="menu">

Powinno być:
<div id="menu">

1

Masz niepoprawnie zdefiniowany dokument - struktura dokumentu nie jest prawidłowa dla html5 nie mówiąc już o tym, że np. nie zawiera <body></body>

Przykładowa struktura:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">

<head>
   <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
   <meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />
   <meta name="description" content="" />
   <meta name="keywords" content="" />
   <title>Tytuł strony</title>
</head>

<body>
   <header></header>
   <section>
      <p>Tekst paragrafu</p>
   </section>
   <footer></footer>
</body>

</html>

Pomijając powyższe uwagi to swoje divy powinieneś zamieścić pomiędzy znacznikami <body></body> oraz wyodrębnić definicję stylów do odrębnego pliku np. style.css i dołączyć go do dokumentu html (jak -> szukaj google).

0

Poprawiłem błąd z nazwą,dodałem divy na początek oraz pozmieniałem kolejność,bo tutaj też był błąd. Dzięki za pomoc :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1