Wątek przeniesiony 2016-11-30 21:47 z Webmastering przez dzek69.

Button- automatyczne kliknięcie

0

Witam, jestem tutaj nowy i postanowiłem się pobawić JS/JQuery. Prosiłbym o wytłumaczenie jednej pewnej kwestii otóż:
posiadając odcinek Kodu ze strony :

<button class="btn betButton" data-lower="0" data-upper="0">0</button>

Chciałbym się zapytać czy:

Jest możliwość zrobienia zdarzenia żeby owy przycisk został automatycznie klikany? Po wykonaniu przykładowej instrukcji na końcu będzie wywoływane "kliknięcie w button". Proszę o odpowiedz ponieważ niestety nie wiem jak się do tego zabrać...

0
$('.betButton').click();
0
Desu napisał(a):
$('.betButton').click();

Moglbys napisac dlaczego tak? Co ozacza " . " przed zapisem ? Potem to sprawdze

0

W takim przypadku, jak zrobić żeby był rozpoznany wybrany przycisk?

<button class="btn btn-danger btn-lg btn-block betButton" data-lower="1" data-upper="7"> 1 to 7 </button>
<button class="btn btn-success btn-lg btn-block betButton" data-lower="0" data-upper="0">0</button>
0
Skyper napisał(a):
Desu napisał(a):
$('.betButton').click();

Moglbys napisac dlaczego tak? Co ozacza " . " przed zapisem ? Potem to sprawdze

To juz wiem, Tylko nie wiem jak przejsc do wybranego Pola - poprzez ID panela?

0

$(' #panel0-0-b .betButton').click(); - dziekuje za odp i hejty :)

0

Jeśli możesz to wywołaj po prostu bezpośrednio callback z listenera, zamiast symulować kliknicia.

0

Mam inne pytanie teraz, mam pewnego div co przechowuje losowania - chce wydobyc wartosci liczbowe i zapisac w tablicy, zapisuje mi sie od 0-9 ale od 10+ dzieli liczbe na 2 czlony 1 i 0 np. Szukalem na internecie i znalazlem cos o parseInt ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Tak poczytaj ksiazki.... wlasnie nie znalazlem tego :/ . Czyli wylapywanie z diva wartosci tekstowej liczby i zapisywanie do tablicy. Pozdrawiam!

0

ale to pokaż fragment kodu który robi to co napisałeś

0
1
6
12
6
11
7
9
5
7
2
Przy $('#past').text(); -- zamienia na tekst ale jak wczucac chcialbym do tablicy to rozdziela np 13 na 1 i 3.... jak zmienic to zeby wczytywalo ? Moze ktos mi wyjasnic jak wczytac to jako Int'a?
0

np. var number = parseInt($('[data-rollid="725412"]').text());

musisz sie zaglebic do konkretnego diva, nie do #past

0

Tylko data roll - zmienia sie co 50 sekund na nowe i wlasnie nie wiem jak to rozwiazac ;/

0
rasialdo_32 napisał(a):

np. var number = parseInt($('[data-rollid="725412"]').text());

musisz sie zaglebic do konkretnego diva, nie do #past

Próbując tak jak napisałeś mam tylko że jest nie zdefiniowane, tak więc wracam do punktu wyjścia

0
var array = [];
$('#past').children('div.ball').each(function(){
  array.push($(this).text());
});
console.log(array);
0
rasialdo_32 napisał(a):
var array = [];
$('#past').children('div.ball').each(function(){
  array.push($(this).text());
});
console.log(array);

Jesteś zajebisty! Mogę poprosić Ciebie żebyś po prostu napisał jak to zrobiłeś ? Chciałbym się czegoś nauczyć ale nie znalazłem niczego co mi by to objaśniło

0

Push to metoda ktora dodaje jeden lub wiecej elementow na koniec tablicy... ale dlaczego tak, a nie inaczej nie rozumiem ;x

0

metoda each leci po kazdym elemencie .ball, pushem do tablicy jest dodawany text() tego elementu

0
rasialdo_32 napisał(a):

metoda each leci po kazdym elemencie .ball, pushem do tablicy jest dodawany text() tego elementu

Gdybym miał jakieś pytania jest możliwość napisania do Ciebie w celu zrozumienia jak coś zrobić ??

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1