konsola nie wyświetla wartośći

0

napisałem taki krótki tekst i nic się nie dzieje, visual nie wyświetla żadnego błędu, ani też niczego nie pokazuje, konsola od razu znika.

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;

namespace ConsoleApplication1
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            LocalVarDeclarations();

        }
    
       static void LocalVarDeclarations()
        {
            int myInt = 5;
            string myString;
            myString = "hello staroverflow";

            bool b1 = true, b2 = false, b3 = b1;
            System.Boolean b4 = false;


            Console.WriteLine("Your Data:{0},{1},{2},{3},{4},{5}", myInt,myString,b1,b2,b3,b4);
            Console.WriteLine();
    }


    }
        }
2

CTRL + F5

0

działa, to jest jakiś bug w visualu?

3

Pomyśl. Twój program przelatuje z góry na dół, coś wyświetla na konsoli i kończy swoje wykonywanie więc konsola się zamyka. Jaki sens w tym zeby konsola zostawała? Przecież program zakończył wykonywanie. To tak samo jakby Ci zostawało okienko po zamknieciu FireFoxa albo Opery, a to przeciez by było bez sensu. Jeśli chcesz zeby program się zatrzymał przed zakończeniem i czekał na Twoją reakcję, musisz jakoś to obsłużyć np za pomocą Console.ReadLine(), wtedy program będzie czekał na tej linii aż naciśniesz enter i dopiero wtedy się zamknie.

Skrót klawiszowy podany powyżej, to taki trick który robi Visual. Jeśli odpalisz pzrez niego aplikację, to Visual sztucznie podtrzyma konsolę po zakończeniu wykonywania programu. Ale ten skrót działa tylko w Visualu, jak odpalisz sobie ręcznie plik exe, to ponownie mignie Ci konsola i tyle zobaczysz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1