Jak mogę wywołać metodę w innej klasie?

Odpowiedz Nowy wątek
2016-07-29 21:36
Biały Młot
0

jak mogę wywyłać taką metode

public  async Task<bool> User()

na obiekcie w innej klasie. Normalnie zrobiłbym to tak

bool zmienna = obiekt.User()

ale w tym wypadku nie działa to

edytowany 1x, ostatnio: furious programming, 2016-12-13 18:26

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 21:49
0

Twoja metoda zwraca Task<bool>, a nie bool, więc wyniku nie możesz podstawić do typu bool.

Wywołaj tę metodę z await albo ewentualnie .Result(to zablokuje obecny wątek do momentu zakończenia się taska).

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 21:59
Biały Młot
0

@some_ONE czy tak bool result = await profileManager.User(); ?

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 22:03
0

Tak.

A tak swoją drogą to co to za nazwa metody?

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 22:17
Biały Młot
0

@some_ONE Nazwa metody zmieniłem wrzucając na forum. no właśnie bool result = await profileManager.User() próbowałem już wcześniej ale nie działa. Dostaje taką zwrotkę : Error CS4033: The await' operator can only be used when its containing method is marked with theasync' modifier (CS4033)"

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 22:18
0

I czegoś nie rozumiesz w tym komunikacie?

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 22:23
Biały Młot
0

@some_ONE Na codzień programuje w Javie w C# dopiero zaczołem jakieś 2 miesiące temu i programuje jak mam tylko czas i nie za bardzo jeszcze się odnajduje w tym. Więc nie nie nie rozumiem tego jeszcze :)

Pozostało 580 znaków

2016-07-29 22:47
Biały Młot

Ok juz mam . Dziekuje

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0